Acht fouten

Door Yoeri op donderdag 20 december 2007 10:52 - Reacties (7)
Categorieën: My private life, Tweakers.net, Views: 8.346

Aangezien het telkens fout schrijven van Jacob Jakob slechts als één fout geteld wordt, schijn ik dus acht fouten te hebben en dat vind ik een betrekkelijk aardige score. Dat was een gedeelde derde plaats geweest :P
-------------------------------------------------------------------
Na het verorberen van de laatste schep hete bliksem - een brijige stamppot, in den beginne gecreëerd door een chef-kok die ten eeuwigen dage het ovenvuur na aan de schenen moet worden gelegd - nam mijn vader zijn bijbel ter hand.

'Jacobs droom te Bettel Betel, Genesis 28 vers 12. De Jacobsladder jakobsladder. Jacob gaat slapen met zijn hoofd op een steen en ziet in zijn droom een ladder waarover engelen op een neer gaan', zei hij onderwijzend tegen de kleintjes.

'God staat boven aan de ladder en belooft hem het land waarop hij ligt. Daarna wordt de steen door Jacob geolied.' Mijn oudste broer fluisterde: 'Die zevenslaper heeft zo dadelijk geen brillantine meer nodig.'

Ik stelde me intussen voor dat ik neergevlijd, doezelend in de exquise, zurige sfeer van winterkost, met mijn hoofd bovenop boven op de grote kei lag die in onze schuur het vat afdekte waarin melkzuurbacteriën tekeergingen in fijngesneden wittekool.

Jaren later, toen mijn vaders schriftlezing Schriftlezing al was verstomd, zag ik de oudtestamentische scène luchthartig geïnterpreteerd terug in een plafondschildering in het bisschoppelijk paleis van Udine.

In Tiepolo's Bijbelse werk 'De droom van Jacob' ontwaarde ik wat ik van jongs af aan al vermoedde: dat deze gedweeë wezens allerminst onzijdig zijn, maar beschikken over mollige vrouwenkuiten.

Bij een enkele vieve engel zag je zelfs, klip en klaar klip-en-klaar in de roze schemer van de opwaaiende gewaden, dat het soigneren van het schaamhaar nog niet tot het koninkrijk der hemelen was doorgedrongen.

Het waren geen godsgezanten Godsgezanten, maar bachanten bacchanten, ladderzat op weg naar de furieuze, in het uitdeinend heelal weerkaatsende geluidsorgie van Jimmy Hendrix, de meester van de gitaarriff, die ziel en zaligheid uit zijn schrepele lichaam perste.

Volgende: Onze reputatie hooghouden 12-'07 Onze reputatie hooghouden
Volgende: De correcte spelling der Nederlandsche taal 12-'07 De correcte spelling der Nederlandsche taal

Reacties


Door Tweakers user TeeDee, donderdag 20 december 2007 11:07

Netjes gedaan.

- Waarom is Jacob fout? Is zijn naam in de bijbel Jakob?
- Betel: zoiets moet je imo gewoon weten wil je het goed schrijven. Of werd het uitgesproken als "Beetel"?

Ik doe het je niet na, maar ik denk dat ik ook wel onder de 15 / 20 fout had gezeten. O.a. gedweeë zou ik fout gehad hebben.


Door Tweakers user Yoeri, donderdag 20 december 2007 11:11

Het werd inderdaad als "Bettel" uitgesproken (met korte e dus), "Beth-el" werd ook juistgerekend als schrijfwijze 8)7

[Reactie gewijzigd op donderdag 20 december 2007 11:17]


Door Tweakers user Tomsworld, donderdag 20 december 2007 11:44

Feli hé Yoeri, inschrijven volgend jaar.

Door Tweakers user TeeDee, donderdag 20 december 2007 12:00

Ah, Beth-el, dat had ik wel geweten. Wel erg lomp van je :P </kidding>

Rond de 14/19 fout dus ;)

Door Tweakers user endless, donderdag 20 december 2007 13:20

Dus.. Volgend jaar een nerds afdeling met alleen maar tweakers..? B)

Door Tweakers user Blah.NET, zaterdag 31 mei 2008 20:23

Het is Jimi Hendrix :P
Ach joh, laat ook maar :)

Reageren is niet meer mogelijk