Onze reputatie hooghouden

Door Yoeri op zaterdag 22 december 2007 12:20 - Reacties (14)
Categorie: Tweakers.net, Views: 9.766

We nemen de laatste tijd veel hooi op onze vork, met als resultaat: veel commentaar. Ook de verkiezingen voor de Gouden Steeksleutel zijn niet helemaal onbesproken. 'Slechte onderwerpkeuze' en 'onvolledig keuzelijstje' zijn de meest gehoorde kritieken tot nu toe.

Sommige critici doen wel heel trollerig, maar ik heb zeker al flink wat argumenten en posts gelezen waar ik me deels in kan vinden. Een provider als @Home had niet mogen ontbreken in het lijstje met internetproviders, dat klopt. Ook de term 'geheugenfabrikanten' was wellicht niet honderd procent goed, al zal er op GoT niemand vreemd opkijken als de vraag 'welk geheugenmerk zit er in je pc' beantwoord wordt met 'Kingston', en niet met 'Hynix'.

De printerpoll vond ik op zich dan weer niet zo slecht als sommigen laten uitschijnen. Als je dat lijstje beperkt tot printerfabrikanten, hou je HP, Canon, Lexmark, Brother en Samsung, ... over, en dan pakken we er de laserprinters zelfs nog bij. Imo zijn de geboden keuzeopties toch wel de populairste/beste modellen - als het om gewone inkjets (niet multifunctionals) gaat - van het afgelopen jaar, al kunnen de meningen daarover verschillen.

Toch heb ik het gevoel dat we iets niet helemaal goed doen. Het is logisch dat, nu we steeds meer initiatief nemen om zaken te lanceren en op te pakken, niet àlles meteen goed gaat, maar persoonlijk vind ik dat er tè veel fout gaat. Wellicht moeten we de zaken wat rustiger aanpakken en niet in 1-2-3 grote zaken willen realiseren.

Ik ga me er in elk geval over bezinnen en we gaan het er absoluut over hebben binnen de (eind)redactie ook. Tweakers.net heeft immers een naam hoog te houden en dat doen we, wat mij betreft, alleen door dingen van de eerste keer goed te doen, of toch bijna goed ;)

Volgende: Prettige feestdagen 12-'07 Prettige feestdagen
Volgende: Acht fouten 12-'07 Acht fouten

Reacties


Door Tweakers user PcDealer, zaterdag 22 december 2007 12:34

Een goede uitvoering begint bij een goed streven :)

Door Tweakers user NitroX infinity, zaterdag 22 december 2007 12:51

Toch heb ik het gevoel dat we iets niet helemaal goed doen
Goh, je meent het? Wat was het dat je dit gevoel gaf, die tientallen, zo niet honderden, reacties met negatief commentaar? ;)

Het is een goede realisering maar voor de verkiezingen te laat. Laten we maar zo zeggen; moge de toekomst beterschap brengen!

Door Tweakers user NitroX infinity, zaterdag 22 december 2007 12:55

Overigens mis je in jouw lijstje van printerfabrikanten onder andere epson, ibm, konica, oki en xerox :+

Door Tweakers user Yoeri, zaterdag 22 december 2007 12:56

Jammer dat je op die manier reageert. Dit is nog steeds Tweakers.net, waar er àltijd commentaar zal zijn namelijk. Daar moet je als redactie vaak doorheen prikken want als je uitgaat van "er is commentaar dus doen we het niet goed", zullen we het gewoon nooit goed kunnen doen ;)

Je zegt in een reactie op je eigen blog, dat je posting niet tè serieus genomen moet worden, maar je reageert hier wel in dezelfde stijl verder, waardoor ik alsnog de neiging krijg om wel te denken dat je je opmerkingen serieus bedoelt :)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 22 december 2007 13:04]


Door Tweakers user NitroX infinity, zaterdag 22 december 2007 13:06

Er zijn naar mijn weten ook geen standaarden voor dit soort dingen. Daarom kun je het nooit goed doen, noch fout. Zelfs standaarden kunnen fout zijn :P Je kunt het alleen op je eigen of iemand anders zijn/haar manier doen.

Overigens applaudiseer ik het initiatief wel, het is alleen de uitvoering die ik probeer af te kraken (hoewel het dat al voor zichzelf doet >:)) :P

Door Tweakers user crisp, zaterdag 22 december 2007 14:01

Persoonlijk vind ik ook dat we hier de plank niet helemaal raak geslagen hebben. Meer voorbereiding (dat zou ook vanuit de devhoek wel prettig zijn geweest ;)) en eventueel een publieke nominatie-ronde zou al een veel beter resultaat hebben opgeleverd en minder kritiek.

Door Tweakers user Tomsworld, zaterdag 22 december 2007 20:36

Bij de providers nu vond ik dat er ook een Belgische variant mocht zijn, aangezien dat iets is wat landgebonden is.

We weten wel dat het internet in NL stukken verder staat maar spijtig genoeg moeten wij het met veel minder doen.

Door Tweakers user krvabo, zaterdag 22 december 2007 22:22

Mwa de printers en geheugenfabrikanten gingen wel, maar de ISP-keuzes waren op zijn minst beroerd te noemen. Providers als Concepts, ZeelandNet, @home, Alice, Abel, etc.. ik weet sowieso al dat er minstens 10 misten.
Pak bijvoorbeeld een lijst op een publieke BBned-pagina: http://www.bbned.nl/partners/overzicht/
Tadaa daar heb je al een keuze of 40.

Aangezien dit wel tweakers.net is had ik verwacht dat hier ook júist de kleinere ISPs bij zouden staan. Ik heb in deze categorie dus ook niet gestemd.
KPN-dochters zetten je namelijk gewoon zwaar af. Je krijgt 1/7e van de snelheid voor hetzelfde geld als bij een BBned-partner.

Nee deze categorie is een zware misser van t.net.

Door Tweakers user Femme, zondag 23 december 2007 06:50

Het is niet de bedoeling dat we met een lijst van veertig isp's komen aanzetten. Het is echt geen probleem om een lijst van isp's bij elkaar te toveren. Er worden er een stuk of tien genomineerd. De kunst is om de juiste partijen te nomineren en daar is het fout gegaan.

Door Tweakers user TerraGuy, zondag 23 december 2007 12:30

En een 'mijn keuze staat er niet bij' of 'andere', om de einduitslag redelijk betrouwbaar(der) te houden, omdat er mensen zijn die toch perse op íets willen stemmen?

Persoonlijk kriebelt er aardig wat als ik een poll zie maar niet mijn keuze erbij zie staan namelijk. ;) Beter om dat af te vangen met een nul-optie dan te hopen op niet-stemmers of met een vervuilde einduitslag komen te zitten.

Door Tweakers user endless, zondag 23 december 2007 18:59

Ik vind er overigens ook niets aan..
Waarom zou ik op iets willen stemmen dat iets met een gouden steeksleutel te maken heeft..?
Heb ik het stukje uitleg over de gouden steeksleutel gemist? Of is dat er echt niet? Wat hebben de fabrikanten eraan om zo'n ding 'te winnen'?

Over het stukje met de printers; Jullie kiezen voor de HP Photosmart 4566.. (type is verzonnen.) Maar die ken ik helemaal niet. Dus dan wil ik daar ook niet op stemmen, ook al vind ik HP een geweldig merk..


Door Tweakers user Outerspace, maandag 24 december 2007 15:40

Ik denk dat een input van onder meer gebruikers meer een gewenst niveau zou trekken. Maak hier evt een abo only iets van, zodat we met zijn 'allen' kunnen broeien.

Door Tweakers user Kul, donderdag 3 januari 2008 15:13

Ik ben het met krvabo eens dat 'beste ISP' niet een heel handige categorie is, niet om dezelfde reden, maar vanwege het feit dat de meesten maar 1 ISP zullen hebben. Ik zou geen idee hebben hoe de service van andere providers is. Hetzelfde geld voor meer categorien overigens, zei het dat van sommige gebieden (procs bv) de situatie duidelijker is.

Komt nog bij dat 'beste' vrij vaag is (prijs/kwaliteit, kwaliteit, prijs etc). Is cheap DDR2 beter dan high-end DDR1? Misschien is het beter als mensen alleen kunnen stemmen op categorien waar ze iets van weten (bijvoorbeeld meerdere geprobeerd hebben ofzo)?

Al met al vind ik het goed dat T.net probeert te verbeteren/vernieuwen, en ben ik het er mee eens dat het niet te snel moet.

Reageren is niet meer mogelijk