Ik sta op wacht...

Door Yoeri op zaterdag 29 december 2007 09:20 - Reacties (4)
Categorie: My private life, Views: 5.025

Gisteren dus controle gehad in UZ Gasthuisberg te Leuven en met een weer gedaalde longfunctie is er weinig reden tot feestvieren. De knoop is in elk geval doorgehakt: ik sta terug op de wachtlijst voor een nieuwe longtransplantatie.

Gedurende de eerste drie maanden hoef ik nog niet meteen een oproep te verwachten, maar het is vanaf nu dus wel weer belangrijk om te allen tijde bereikbaar te zijn. Vorige keer werd ik op oudejaar om 10u 's morgens opgeroepen en twaalf uur later had ik een stel nieuwe longen in m'n borstkas.

Eigenlijk is het èrgens wel een beetje handig dat dit de twééde transplantatie is. Ik heb al een beetje kunnen oefenen zeg maar en weet nu ook beter wat me allemaal te wachten staat. En ik weet in ieder geval dat ik vanaf dag 1 mijn uiterste best zal doen voor de revalidatie.

Ohja, voor wie het nog wil weten: mijn éénsecondewaarde bedraagt nu 0,87 liter. Dat houd tin dat ik in één seconde niet méér dan dat kan uitblazen, als ik mijn uiterste best doe. Die waarde hoort normaal rond de 3 liter te liggen, dus je kunt wel zeggen dat ik kortademig ben.

Volgende: Goede voornemens 01-'08 Goede voornemens
Volgende: Prettige feestdagen 12-'07 Prettige feestdagen

Reacties


Door Tweakers user Alex, zaterdag 29 december 2007 11:55

Succes :). Laat vooral weten waar we massaal fruitmandjes, bloemen en vooral toeters naar toe moeten sturen!!

Door Tweakers user moto-moi, zaterdag 29 december 2007 19:48

* moto-moi aait Yoeri , succes :*

Door Tweakers user PcDealer, zaterdag 29 december 2007 23:37

Wordt er dan een transplantatie van de long uitgevoerd of iets anders?

Door Tweakers user Daniel, zondag 30 december 2007 16:55

Yoeri krijgt, als een geschikte donor gevonden wordt, een dubbele longtransplantatie oftewel twee nieuwe longen.

Reageren is niet meer mogelijk