When it rains...

Door Yoeri op dinsdag 15 april 2008 21:10 - Reacties (10)
Categorie: My private life, Views: 7.599

Ja hoor, ik zit nog steeds in Leuven. Om te beginnen is de antibioticakuur sinds vrijdag afgelopen, maar werd er vandaag een licht verhoogde hoeveelheid witte bloedcellen in m'n bloed gemeten, wat kan wijzen op een beginnende infectie. Dat wordt dus ff in de gaten gehouden om zeker te zijn dat ik niet weer een nieuwe infectie oploop.

Daarnaast was het helemaal belabberd gesteld met m'n eetmogelijkheden. Ik kreeg amper nog een hap door m'n keel, en da's ook al niet zo ideaal natuurlijk als je al extra energie nodig hebt om te ademen en zo. Niet voor niets ben ik sinds het begin van de problemen al 20 kg afgevallen. Vrijdag kreeg ik dus een sonde (buisje via m'n neus naar de maag) om op die manier wat bijgevoederd te worden. De hoeveelheid werd lichtjes opgevoerd, en op zondag resulteerde dat erin dat ik 's avonds net iets tè missellijk werd, braakneigingen kreeg en de sonde 'uitgebraakt' werd.

Zowel de prof als de assistent waren het ermee eens dat ik eerst weer zou proberen om wat te eten (zo'n sonde is geen pretje) dus nu probeer ik toch zo goed en zo kwaad mogelijk te eten. Voorlopig lukt dat toch een beetje.

En als kers op de taart (en meteen ook de reden van de titel van deze posting). Mijn opa's buik is de afgelopen dagen spectaculair opgezwollen. Volgens zijn huisarts is het geen bloed, vocht of stoelgang, dus blijft alleen de optie van een zeer snel groeiende tumor open. Donderdag wordt hij in het ziekenhuis onderzocht om deze diagnose te bevestigen. De verwachting van de arts (eigenlijk bijna zekerheid) is dat er daarna meteen begonnen wordt met morfine en palliatieve zorgen en dat het geen lange lijdensweg wordt. M'n opa langs moeders kant, en mijn ma is enig kind. En ondertussen zit ik nog steeds hier in Leuven dus...

When it rains... it pours

Volgende: Goed nieuws 04-'08 Goed nieuws
Volgende: Live from Leuven 03-'08 Live from Leuven

Reacties


Door Tweakers user Guardian Angel, dinsdag 15 april 2008 21:38

Jemig Yoeri, het zit allemaal niet mee. Ik weet niet goed hoe en met wat ik op deze blog moet reageren. Verder als een oprecht "sterkte" kom ik niet, zelfs niet na diep nadenken.

Door Tweakers user TeeDee, dinsdag 15 april 2008 21:41

Godsakke Yoeri, het blijft gedonder. (excuse my French.)
Je weet wat ze altijd zeggen: "ach, hij eet al weer, dus het gaat weer beter" maar op zo'n manier is het nu ook ruk natuurlijk.

Zijn er voor een snel opgezwollen buik maar zo weinig opties? In ieder geval veel sterkte aan jou, je moeder en je hele familie.

Door Tweakers user Yoeri, dinsdag 15 april 2008 21:45

TeeDee: ik vat het hier ook maar ff samen nadat ik het van m'n moeder hoorde, die het van de verzorgden van het bejaardentehuis hoorde, die het van de huisarts hoorden. De arts heeft natuurlijk wel wat meer tests en onderzoek gedaan en is bekend met de vorgeschiedenis van m'n opa (ging laatste weken niet zo heel goed, maar dit hadden we niet verwacht).

Door Tweakers user Robber, dinsdag 15 april 2008 21:45

Sterkte :( Ik kan niet anders zeggen...

Door Tweakers user LuckY, dinsdag 15 april 2008 22:00

shit man,Leven is soms oneerlijk ....
Sterkte.

Door Tweakers user rob_erwt, woensdag 16 april 2008 09:00

Gadverdamme... Ik wens je in ieder geval veel sterkte, net als je familie natuurlijk!

Door Tweakers user Anoniem: 117265, woensdag 16 april 2008 12:25

Hallo Yoeri, ik heb al een paar keer je blog bezocht en ben er echt van onder indruk. Ik hoop dat je snel geneest!

Op dit moment ben ikzelf in behandeling voor lymfeklierkanker (Hodgkin variant) & mogelijk schildkliercarcinoom, wat niet hetzelfde is als mucoviscidose, maar ik versta maar al te goed wat ziek zijn wil zeggen.

Volgens de dokters ziet het voor mij er gunstig uit; ik zou moeten binnen een klein half jaar terug de oude zijn. Hopelijk is dat voor jou ook zo.

Blijkbaar delen we een gemeenschappelijk uitlaatklep: ik blog af en toe ook om aan mijn vrienden en kennissen te laten weten hoe het ermee staat (http://donkeredagen.blogspot.com).

Ik duim er alleszins voor en nog veel sterkte!

Door scartissue, woensdag 16 april 2008 13:47

Hoi Yoeri,
Normaal reageer ik nooit op blogs. Maar die van jou vol ik wel al een tijdje.
Ik wil je via deze weg dan toch ook heel veel sterkte wensen, want het is allemaal niet niks.
Zoals LuckyY net al zei: life's unfair...
Heel veel sterkte!

Door Mirre, donderdag 17 april 2008 17:05

Jemig, je krijgt zo wel heel veel voor je kiezen, Man :-(

Brr een sonde. Ik werd van het ding alleen al straalmisselijk. Dat zal bij jou denk ik niet anders zijn. Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd en ik hoop dat je zoveel eten binnen kunt houden dat je weer iets op krachten kunt komen. Er wachten nieuwe longen op je maar dan moet je wel wat opknappen.

Triest dat het leven van je opa zo moet eindigen. Ik hoop dat je 'm nog kunt zien voor die tijd. Sterkte met alles joh!!

Door Tweakers user zeef, vrijdag 18 april 2008 01:07

Hey Yoeri, kop op kerel! Veel sterkte met alles, ook van Wilma.

Reageren is niet meer mogelijk