'Toekomstplannen'

Door Yoeri op donderdag 15 mei 2008 08:09 - Reacties (17)
Categorie: My private life, Views: 8.967

Als een vijfentwintigjarige het over 'toekomstplannen' heeft, dan ga je normaal niet meteen aan de heel korte termijn denken, maar eerder aan de periode wanneer hij pak 'm beet 40 of 50 wordt. Voor mij ligt het nu even wat anders. In eerste instantie moet ik namelijk beslissen of ik hier in Leuven wil blijven, huiswaarts wil gaan, of naar het lokale ziekenhuis in Ieper wil verhuizen.

Daar komen een aantal overwegingen bij kijken. Ten eerste was het de vorige keren dat ik na een antibioticakuur huiswaarts ging telkens zo dat ik na een paar dagen al weer flink wat kortademiger was dan in Leuven. Dat kan onder meer door de omgevinsgverandering komen, maar ook door het feit dat toen telkens mijn antibiotica stopgezet werd. Daarom blijf ik hier nu sowieso nog eventjes terwijl gisteren mijn antibiotica gestopt is, om te zien of ik hier wel een beetje stabiel blijf.

Daarna wil ik dus graag huiswaarts gaan om daar nog maximaal te genieten van alles wat me rest. Met een ziekenhuisbed en de nodige voorzieningen in huis, moet dat in theorie mogelijk zijn. Mocht het onverhoopt toch niet lukken, dan word ik in Ieper opgenomen in het lokale ziekenhuis.

Eerst wou ik niet in Ieper opgenomen worden, omdat ik de verpleging hier wel beter ken in Leuven. Toen bedacht ik me echter dat ik de Ieperse verpleging snel genoeg leer kennen. Bovendien is Ieper 10km reizen, terwijl Leuven 150km ver is. De mogelijkheden voor bezoek en zo zijn dus tig keer beter in Ieper, en dat speelt ook mee in de beslissing.

Volgende: Keuzes, keuzes, keuzes 05-'08 Keuzes, keuzes, keuzes
Volgende: En nu? 05-'08 En nu?

Reacties


Door Tweakers user Y-Less, donderdag 15 mei 2008 08:23

Wat je ook doet, Geniet Yoeri! Dat is het enigste wat ik kan melden, Ik vindt het heel sterk dat je er positief tegen aan kijkt! :)

Door Tweakers user dev10, donderdag 15 mei 2008 08:37

Ik vind het enorm knap dat je ondanks alles toch vrij nuchter blijft. :)

Door Tweakers user Arfman, donderdag 15 mei 2008 08:41

Ik ken je niet, alleen van de blogs hier. Ik wil je toch een hart onder de riem steken, want je nuchterheid en doorzettingsvermogen zijn een voorbeeld voor velen (ook voor mij). Soms baal ik van bepaalde dingen, maar als ik dan weer een post van jou zie, wordt dat weer keurig in het juiste perspectief geplaatst. Erg knap hoe je dit hier zo nuchter kunt laten overkomen.

Ik wil je heel veel sterkte wensen, en ik wens je ook het allerbeste voor de komende tijd.

Door Tweakers user Ascathon, donderdag 15 mei 2008 09:00

Bezoek is heel belangrijk. Ieper lijkt me zoveel fijner voor jou dat je vaker bezoek krijgt, en andersom idem dito. Het reizen is vreselijk voor bezoek, daar weet ik alles van. Zeker als dat met enige regelmaat is. Bijvoorbeeld voor mensen die geen vervoer kunnen regelen voor die afstand.

Succes en sterkte!!

Door Tweakers user CIS187, donderdag 15 mei 2008 09:55

Vooral naar de praktische kant lijkt mij voor jou ieper de juiste locatie (familie, vrienden kennissen) om de mensen toch even snel over de vloer te krijgen.

Natuurlijk kan je wel de afweging maken of je op beide plekken even goede begeleiding hebt.

Even een absurde/voorzichtige vraag misschien, maar ZIJN er uberhaupt alternatieve methodes die je kan en of wil proberen? Of heeft dit je geest nog niet gekruisd?

Door Tweakers user mOrPhie, donderdag 15 mei 2008 10:07

Was je lichaam maar zo gezond als je geest. Erg knap hoe je de situatie nog redelijk nuchter kunt beschrijven. Ik hoop voor je dat je zo veel mogelijk tijd door kunt brengen met de mensen waar je om geeft. :)

Door René, donderdag 15 mei 2008 10:52

Heel veel sterkte Youri, aangrijpend verhaal. Ik hoop dat je een oplossing vindt die zowel goed is voor je fysieke als mentale gesteldheid.

Grote kans dat je veel energie put uit de mensen die ineens veel sneller bij je langs kunnen komen, Ieper lijkt me helemaal zo slecht nog niet. Mits je inderdaad net zo goed verzorgd kunt worden. Aan nieuwe verpleging wen je in ieder geval vrij snel :)

De vaak afstandelijke medische molen zelf ook mogen ervaren (met naar later bleek goed bestreden vorm van een enge ziekte), en toen ook vooral erg veel gehad aan familie en vrienden. De onzekere periodes kun je goed (letterlijk) te lijf gaan door vooral te genieten van kleine dingen om je heen en door simpelweg positief te denken. Alles wat negatief is als zonde van tijd en energie beschouwens werkt daarbij best goed... Open deuren, maar toch...

Meegaand in de voorzichtigheid van de poster hierboven: als er methodes zijn die je kunt proberen, zou ik ze overwegen. Zet desnoods in je blog wat er voor benodigd is, wie weet wat een collectief van Tweakers voor je kan betekenen!

Door Tweakers user LuckY, donderdag 15 mei 2008 13:21

Nou ,
Wat een slecht nieuws ik heb de afgelopen week ziek geweest dus ik kon niks lezen.
Ik lig nu zelf ook in het ziekenhuis vermoedelijk heb ik de ziekte van crohn ....
Ik wil je iig Heel veel sterkte en succes mee je leven in geven.
En ik vind het bijzonder geweldig dat je je Tweakblog zo bijhoud.

Keep ya Head Up!

Door Tweakers user BreadFan, donderdag 15 mei 2008 15:39

Oeffff... :{

Ik wist dat je een bepaalde ziekte aan je longen hebt, ik wist er het fijne niet van, maar ik wist dat het geen pretje was.

Je blog heb ik persoonlijk nooit gelezen, via een linkje op GoT kwam ik hier toevallig terecht en dit is toch wel ff grandioos schrikken. Man man, zoiets is nauwelijks te vatten. Je lijkt er in je blog in elk geval heel sterk mee om te gaan. Knap :)

In elk geval heel veel sterkte voor jou en je omgeving.

Door hjs, donderdag 15 mei 2008 15:50

Hoe is thuis verpleging verder geregeld in Belgie?
een AB kuur thuis enzo is dat mogenlijk ?

Door Tweakers user maxi-pilot, donderdag 15 mei 2008 17:12

Het ziekenhuis is in Ieper trouwens net helemaal vernieuwd.

Maar ik begrijp dat het een moeilijke beslissing is, maar het is natuurlijk leuker om dicht bij huis te zijn.

Veel sterkte!

Door Tweakers user Bl44tschaap, donderdag 15 mei 2008 17:18

Als we nog wat voor je kunnen doen.. Hoor ik het graag. Verder geniet van je leven.

Door Tweakers user JoWannes, donderdag 15 mei 2008 19:38

Hoi Youri,
Ik heb al je posts gelezen... nog nooit geantwoord... kan niet de juiste woorden vinden...
Alleszins, geniet van alle mogelijk dingen, en hou je sterk!
Sterkte voor jou en al wie je dierbaar is!

Door Tweakers user scartissue, donderdag 15 mei 2008 20:56

Youri,

Ik blijf het knap van je vinden hoe je steeds maar je blogs blijft posten, ook heb ik echt heel veel respect voor de manier hoe je met deze hele nare situatie omgaat.
Ik volg je blogs al een tijdje en heb ook een paar keer gereageerd. Ik wens jou en je naasten echt heel veel sterkte. En zoals je zelf in 1 van je eerdere blogs al zei: blijf genieten van de mooie dingen in het leven, hoe klein ze ook zijn!

Door Tweakers user Hoite, vrijdag 16 mei 2008 00:12

youri,

geniet overal van zolang het nog kan.. maak er het beste van jongen..

Door Tweakers user omgwtfbbq, vrijdag 16 mei 2008 07:25

Als we nog wat voor je kunnen doen.. Hoor ik het graag. Verder geniet van je leven.

Mee eens Bl44tschaap, als we wat voor je kunnen doen, horen we dat graag!

Ik bewonder je doorzettings vermogen, en je vermogen om het (enigzins) positief in te zien. Respect. Geniet van alles wat je nog gaat doen!

Door Tweakers user Roelant, vrijdag 16 mei 2008 20:20

Begrijpelijke overwegingen. :)

Reageren is niet meer mogelijk