Palliatieve Zorgen

Door Yoeri op woensdag 28 mei 2008 12:04 - Reacties (81)
Categorie: My private life, Views: 24.711

Gisterenmiddag ben ik dus verhuisd van de afdeling 'Pneumologie' naar de kamer 94 op de afdeling Palliatieve Zorgen, Jan Yperman-ziekenhuis, campus OLV, Briekestraat 12, 8900 Ieper. Da's meteen ook mijn definitieve verblijfplaats geworden. Daar kwam overigens nog een en ander bij kijken. Normaal houdt een opname op palliatieve zorgen in dat er geen vocht en voeding meer toegediend wordt via infuus en dat behandelingen als antibiotica stilgelegd worden.

Men moest dus even flink overleggen hoe men dat in mijn geval zou aanpakken. De stelregel op palliatieve zorgen is 'een patiënt sterft hier niet omdat hij niet meer eet of drinkt, hij eet of drinkt niet meer omdat hij toch sterft'. In mijn geval ligt dat echter een beetje anders, dus die voeding wilden ze me wel nog geven. Dan de antibiotica...

In principe is antibiotica een medische behandeling, gericht op genezing. Ook dàt in is in mijn geval weer anders. De infecties kunnen niet meer overwonnen worden, maar door de antibiotica blijft het voor mij wel nog een beetje draaglijk en word ik niet àl te kortademig. Men heeft de regels dus wat omgebogen zodat die antibiotica voor mij past in 'comfortmedicatie zodat ik het niet te benauwd krijg'.

Toch heeft de opname op palliatieve zorgen gevolgen. Als ik door de infectie en/of koorts bijvoorbeeld een bloeddrukval krijg, dan wordt er hier géén spoedarts bijgeroepen. Ook reanimatie is hier geen optie, bijvoorbeeld. Het is echter zo dat ik daar vrede mee heb. Een dergelijke ingreep zou voor mij toch hoogstens betekenen dat ik een paar dagen uitstel krijg, waarbij ik die paar dagen doorbreng naar lucht happend als een visje op het droge. En als er iets is wat ik niet wil, dan is het dat. Zodra ik het gevoel heb dat ik langzaam maar continu aan het stikken ben, wens ik in mijn waardigheid in slaap gehouden te worden.

Best een grote stap dus, die verhuizing naar palliatieve zorgen...

Volgende: Sjongejonge... - update 05-'08 Sjongejonge... - update
Volgende: Goed aangekomen 05-'08 Goed aangekomen

Reacties


Door Tweakers user mOrPhie, woensdag 28 mei 2008 12:20

Het wordt wel heel erg "echt" ineens. Wel goed om te horen dat ziekenhuizen niet al te star, maar wel verantwoordelijk zijn met dergelijke huisregels. Ook goed om te horen dat je er zelf redelijk vrede mee lijkt te hebben.

* mOrPhie aait Yoeri

Door Tweakers user thalantis, woensdag 28 mei 2008 12:25

yoeri heb veel respect na het lezen van al je blogs

Door Tweakers user TD-er, woensdag 28 mei 2008 12:32

Het is inderdaad nu ook voor de lezer heel erg "echt" aan het worden.
Ik heb je blogs steeds gevolgd en ik vind het heel bewondenswaardig dat je er zo open, nuchter en duidelijk over schrijft en ook heel duidelijk bent in wat je verwacht en (niet) wil.

Heel veel sterkte.

Door Tweakers user Arfman, woensdag 28 mei 2008 12:40

Holy sh** .. wat mOrPhie ook al zegt: het wordt wel heel erg echt ineens. Het is een beetje een brutale vraag, ik weet het, maar is er een inschatting te maken van hoeveel tijd je nog hebt? Hebben we het dan over weken of maanden?

In ieder geval wens ik je veel sterkte toe de komende tijd ..

Door Tweakers user Krisp, woensdag 28 mei 2008 12:44

Yoeri, ik vind het moeilijk om te vragen, maar ik denk dat veel mensen dezelfde vraag hebben: Hoelang is de prognose? Moeten wij denken in dagen, weken, of maanden, of (hopelijk) zelfs jaren?

Het is goed om te zien dat je ondanks alles je hoofd erbij houdt, en alles zo goed mogelijk probeert te regelen. Heel veel kracht toegewenst in de tijd die je nog gegeven is. :)

Door Tweakers user Yoeri, woensdag 28 mei 2008 12:46

Jaren kun je vergeten. Zelfs één jaar kun je vergeten. Verder is het echt koffiedik kijken. Wordt het een enkele maanden? Wordt het twee maanden? Wordt het één maand? Gebeurt er volgende week plots iets waardoor het allemaal zéér snel gaat?

Nobody knows... 't is echt totààl onvoorspelbaar

Door Axek, woensdag 28 mei 2008 12:50

Normaal reageer ik eigenlijk nooit op blogs, maar na de zoveelste blog van jou gelezen te hebben, zei dr een stemmetje in me hoofd dat het nu een keer moest.
Elke keer als ik zie dat je blogt, lees ik hem meteen. En vele met mij.
Ik denk dat dat komt door de manier hoe jij de dingen verteld, heel open en je draait er niet omheen.
Yoeri ik moet zeggen dat ik super veel respect voor jou heb gekregen door het lezen van jou 1'tjes en 0'letjes. En ik hoop dat wij nog lang jouw blogs kunnen lezen, en dat het allemaal maar een keer positiever mag worden!

Yoeri heel veel sterkte toegewenst!! En ik hoop het allerbeste voor je!

Door Tweakers user _Teq_, woensdag 28 mei 2008 12:50

Echt verschrikkelijk om dit te lezen eigenlijk. Ik volg je blog (net als half T.net denk ik) al geruime tijd maar had me eigenlijk niet gerealiseerd dat het al zó erg was. Deze post heeft dat even kraakhelder gemaakt voor mij, en ik moet zeggen dat het een hele schok is....
Ik kan niets anders doen dan je veel sterkte toe te wensen in de tijd die je nog heb. Probeer ervan te genieten!

Door Tweakers user scartissue, woensdag 28 mei 2008 12:57

Yoeri, net zoals na het lezen van een paar andere blogs van jou word ik weer even stil.
Dit soort dingen wens je je ergste vijanden nog niet toe.
Ik blijf het knap vinden hoe nuchter je eronder blijft en heb diep respect voor de manier hoe je met dit alles om gaat.
Ik kan je alleen maar heel veel stekte wensen. (ook al zou ik en ik denk vele tweakers met mij veel meer willen doen...)
En probeer te blijven genieten, ook al zal dat op die moment niet al te makkelijk zijn...

Door Tweakers user bakvis, woensdag 28 mei 2008 13:04

Yoeri, t komt nu wel heel dicht bij :(.. zoals mijn mede blog lezers al zegge krijgen we nu pas het gevoel dat je aan je je laatste dagen/weken/maanden zo comfortabel mogelijk wilt maken. Maar ik denk dat heb bij mij (en de meeste mede lezers) echt door dringt omdat je het in deze blog voor het eerst hebt over het einde, wat er dan gebeurd, en hoe je het wilt.

Toch wil ik je nog veel sterkte wensen samen met je meisje, je ouders, vrienden, familie, en de zusters ;)..

Door rob, woensdag 28 mei 2008 13:21

Wat mOrPhie al zegt: Fijn dat het ziekenhuis zich flexibel opstelt.
We denken aan je!

Door Tweakers user pcprutser, woensdag 28 mei 2008 13:47

idd, fijn dat het ziekenhuis flexibel is! Ik vind het cool van je dat je dit met ons wilt delen en vanuit Apeldoorn heel veel sterkte!

En als iemand je wil opzoeken, je verblijfplaats staat aan het begin :p

Door Tweakers user Hoite, woensdag 28 mei 2008 13:58

heel veel sterkte en maak er nog het beste van..

Door Tweakers user Bl44tschaap, woensdag 28 mei 2008 14:00

Damn heb veel respect voor je dat je dit blogje blijft vol type. Ik wens je nog een goeie tijd samen met je famillie en vrienden en vriendin.

Door Tweakers user Gerco, woensdag 28 mei 2008 14:02

Het lijkt me verschikkelijk om te weten dat het niet lang meer gaat duren. Misschien is dat anders als je, zoals jij, een ziekte hebt die het je vrijwel onmogelijk maakt om comfortabel te zijn, maar ik vermoed eigenlijk van niet.

Deze post heeft me doen reageren waar ik dat eerst nog niet gedaan had. Ik kan eigenlijk weinig zinnigs zeggen bedenk ik me net.

Veel sterkte Yoeri en weet dat we allemaal aan je denken!

Door Tweakers user joopata, woensdag 28 mei 2008 14:13

Ik begrijp eerlijk niet waar jij de kracht vandaan haalt om dit blog te maken.Maar ik weet wel dat als het mijn tijd is dat ik hoop dezelfde enorme innerlijke sterkte te hebben.

Door Tweakers user dev10, woensdag 28 mei 2008 14:30

Heel veel sterkte Yoeri.

En voor de familie van Yoeri. Ik weet wat jullie doormaken. Take care.

Door Tweakers user Swelson, woensdag 28 mei 2008 14:41

Ik heb er echt respect voor dat je dit zo rustig op kunt schrijven. Ik lees de laatste tijd steeds je blogs en verwonder me er steeds weer over.

Ik kan weinig meer zeggen dan de andere hiervoor mij, maar ook ik leef met je mee, hoe raar dat ook klinkt omdat ik je niet persoonlijk ken.

Veel sterkte.

Door Tweakers user Scipionyx, woensdag 28 mei 2008 14:50

Het is inderdaad nu ook voor de lezer heel erg "echt" aan het worden.
Idd, daarom ook ff een reactie van mij. Hield je blog laatste tijd al bij en ik moet zeggen: Respect met hoe jij hiermee omgaat!
Na het lezen van bovenstaand stuk -en dan vooral laatste alinea- kreeg ik echt ff kippevel :/
Verder weet ik eigenlijk niet veel meer te zeggen dan sterkte ermee! Voor jou en je familie!

Door Tweakers user X-DraGoN, woensdag 28 mei 2008 15:01

Sterkte... meer woorden kunnen hier toch niet helpen denk ik.

Door Tweakers user Silent7, woensdag 28 mei 2008 15:23

Veel sterkte!
En hoe zit je nu met eten en drinken als ik vragen mag?

Door Tweakers user Anoniem: 50893, woensdag 28 mei 2008 15:43

Respect voor dat je het deelt met anderen, een ervaring die men niet zo gauw deelt en ik hoop dat je vredig mag overgaan, al blijft machteloosheid, voor mijzelf dan, in dit soort gevallen altijd moeilijk... Sterkte en een traan...

Door Tweakers user Brantje, woensdag 28 mei 2008 15:45

* Brantje pakt eenkaars fakkel, en steekt hem op voor Yoeri

Door Tweakers user HyperBart, woensdag 28 mei 2008 15:47

Yoeri,
Ik heb niet altijd je blog gevolgd, maar wel regelmatig een kijkje genomen, ik was er ook niet van het begin bij en heb niet altijd alles geweten, hoedanook lijkt het mij dat je een pracht persoon lbent en dat ik het erg vind dat we je binnen een onbepaalde tijd gaan moeten missen...

Geniet nog van de kleine dingen (maar dat doe je zowiezo al merk ik), breng de tijd door met mensen die je echt graag bij je hebt.

Ik ken je niet persoonlijk, maar ik denk toch dat voor jou dit tekstje van toepassing is. Het is een stukje liedjestekst van een liedje van Bram Vermeulen, genaamd: "De steen", het heeft gespeeld bij de begrafenis van mijn moeder en is een belangrijke tekst geweest, het is een beetje aangepast, hieronder post ik ook het hele liedje en een linkje naar Youtube...


Je hebt een steen verlegd in een rivier op aarde
nu weet je dat je nooit zal zijn vergeten
Je leverde bewijs van jouw bestaan
omdat door het verleggen van die ene steen
de stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan.


DE STEEN
(tekst: Bram Vermeulen, muziek: Bram Vermeulen)

Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde
het water gaat er anders dan voorheen
de stroom van een rivier hou je niet tegen
het water vindt er altijd een weg omheen
misschien eens gevuld door sneeuw en regen
neemt de rivier mijn kiezel met zich mee
om hem dan glad en rond gesleten
te laten rusten in de luwte van de zee.

Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde
nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten
ik leverde bewijs van mijn bestaan
omdat door het verleggen van die ene steen
de stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan.

Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde
nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten
ik leverde bewijs van mijn bestaan
omdat door het verleggen van die ene steen
de stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan.

YouTube: Bram Vermeulen - De Steen

Door Tweakers user rob_erwt, woensdag 28 mei 2008 15:57

Brrr, zoals anderen hier ook al zeggen: het wordt zo wel heel erg echt... Nogmaals ontzettend veel sterkte! Ik hoop dat de komende tijd dingen nog een beetje gladjes verlopen.

Door Tweakers user Anoniem: 137471, woensdag 28 mei 2008 16:09

Wat een verhaal Yoeri, ik volg je blog nu al geruime tijd en ik moet zeggen dat het me iedere keer weer met mijn beide beentje op de aarde zet. Ik heb respect voor de nuchterheid en dapperheid (in mijn ogen) waarmee jij jouw kijk op de situatie met ons deelt. Ik zou hier uren over door kunnen gaan maar waarschijnlijk heb je alles al een keer gehoort, of je zit er niet op te wachten ;)

Nadat ik de entry van vandaag had gelezen rees mij echter wel een kleine vraag (of eigenlijk een aantal vragen). Misschien is hij al vaker langs gekomen, maar ik als ras echte dyslect lees met enige regelmaat over woorden, zinnen en alinea's heen :) dus ik gooi hem toch nog eens in de groep. Mijn vraag gaat over tijdsbesteding. Zit je (vanaf) nu definitief vast aan het ziekenhuis of kan/mag je nog 'dingen' doen? Wat zou je nog willen doen? Kan je nog een dagje (of aantal dagen) ergens heen? Of zit je nu full-time in en rond het ziekenhuis? En zo ja hoe kom je je dag door?

Waarom deze vraag... Ik weet het zelf ook niet precies maar als ik mezelf voorstel (wat eigenlijk onmogelijk is) dat ik in dezelfde situatie zou zitten zou ik bepaalde zaken willen zien, horen, ruiken, voelen ed. Ik kan me voorstellen dat andere dat ook hebben, maar ik kan me ook voorstellen dat je perceptie van het leven en 'wat te doen met tijd' geheel veranderd. Kleine dingen worden opeens heel belangrijk en andere zaken weer compleet inrelevant.

Het is misschien een nogal persoonlijke vraag dus voel je vooral niet verplicht om een antwoord te geven. Verder wil ik jouw, je vriendin, je vrienden, je familie en kennisen in ieder geval veel plezier, geluk en sterkte toewensen de komende tijd. En ik zou zeggen tot blogs.

Door Tweakers user _Teq_, woensdag 28 mei 2008 16:09

@ HyperBart
Nounou, het is ongetwijfeld goed bedoeld, maar dit is wel erg neerslachtig....
Dit is echt.... begrafenisachtig.... en sinds Youri gewoon bij ons is lijkt het me gewoon fijn om daar niet aan te denken :)

Again: het is niet lullig bedoeld!

Door Tweakers user HyperBart, woensdag 28 mei 2008 16:14

Weet ik, maar het illustreert wel wat iemand op een wereld gedaan heeft en welke "footprint" hij achterlaat, en als ik Yoeri's blog zo bekijk, dan heeft hij een heel mooie stempel (=steen) achtergelaten.

Ik hoop natuurlijk dat het niet te deprimerend was, want dat was nu net eigenlijk niet de bedoeling, dus indien ja, mijn excuses ;) .

Door hjs, woensdag 28 mei 2008 16:16

Gelukkig maar dat ze zo flexibel zijn.

Ik wens jouw maar vooral je vriendin, familie en vrienden heel veel sterkte de komende weken !!

Hoe zijn je ouders er onder?
Vanaf de dag dat het bekend is dat je CF\Muco hebt weten ze dat deze periode gaat komen. Nu is hij daadwerkelijk aangebroken.
brrr, krijg er kippenvel van, oa omdat ik weet dat ik het ook ooit mee ga maken als vader van 2 cf-ers.

Door Alex, woensdag 28 mei 2008 16:33

Beste Yoeri,

Ik heb je blog vaker gelezen en iedere keer even slikken.
Dit keer dubbel slikken... recent mijn oom voorgoed achter moeten laten voor palliatieve zorg.

Heel veel sterkte voor jezelf en dierbaren.

Door Tweakers user _Teq_, woensdag 28 mei 2008 16:34

Ik snap het wel, daar gaat het niet om, maar ik wil er gewoon nog niet aan denken. Zoals Yoeri zelf aangeeft is er geen tijdsbestek bekend, en ik ben echt van het wishfull / positive thinking! :)
Excuses zijn al helemaal niet nodig natuurlijk, jouw mening telt even zwaar als die van mij....

Door Tweakers user Snake, woensdag 28 mei 2008 18:05

Sterkte,

Een meelevende landgenoot.

Door Tweakers user LuckY, woensdag 28 mei 2008 18:08

Beste Yoeri,

In dit soort situaties wil je altijd zeggen Veel Beterschap, ook al weet je dat dat geen zak meer uitmaakt.

Heel veel sterkte toegewenst, En geniet voor zover het nog kan.

Deze woorden klinken lullig :
Maar als je iets nodig heb, meld het hier, Er zijn genoeg mensen die je willen helpen.

Door Tweakers user Anoniem: 231912, woensdag 28 mei 2008 18:11

Nogmaals heel veel sterkte.

Door Tweakers user PatrickH, woensdag 28 mei 2008 18:59

Yoeri,

Ik lees je blogs al een tijdje, nog nooit gereageerd. Deze was toch eigenlijk wel even schrikken.
Veel sterkte gewenst!!

Door Tweakers user RoD, woensdag 28 mei 2008 20:02

Jakkes bah, wat erg om dit te lezen. Wederom, sterkte ermee. Ik kan geen andere woorden vinden hiervoor...

Door Tweakers user Anoniem: 182624, woensdag 28 mei 2008 21:31

Heel veel sterkte Yoeri.

Door Tweakers user chrashoverraid, woensdag 28 mei 2008 22:52

Sterkte Youri,
Ik kan me zulk soort dingen als dit gewoon niet voorstellen.

Veel succes!

Door DoDo, woensdag 28 mei 2008 23:18

pfff, ik heb het een beetje gevolgd maar dit is wel een klapper qua shit, gewoon game over....

Ik heb zelf in mjin omgeving iemand verloren via de Palliatieve.
(deze persoon was feitelijk hesendood)

ik heb dus wel een idee hoe zwaar het voor jouw omgeving is om eigelijk te moeten aftellen tot het moment.....

ik wil daarom jouw en je omgeving veel sterkte wensen, dit zijn erg zwaare tijden voor iedereen in je omgeving.

Door Tweakers user ReLexEd, woensdag 28 mei 2008 23:33

Ik was van plan om je sterkte te wensen Youri, maar als ik jouw posts zo nog eens teruglees, dan schittert daar aan alle mogelijke manieren vanaf dat jij sterk genoeg bent.

En dan bedoel ik niet sterk in de zin van deze niet meer neembare horde te overwinnen, maar in de zin van dat je er niet bij neer gaat zitten.
Je hebt duidelijk geaccepteerd wat je is, en gaat overkomen, en hebt daar een soort van vrede mee...
Dat alleen vindt ik al getuigen van een partij karakter waar ik m'n petje voor af neem.

Niets minder dan mijn uiterste respect voor de manier waarop jij je situatie kunt beschrijven zonder in een verschrikkelijk melancholische put te duiken, zonder er nochalant over te doen...
Het is zoals het is, en niet anders...
Dat maakt het geen prettige situatie, verre van, maar het stelt je wel in staat om de tijd die je nog gegund is ten volste te benutten!

Dat is dan ook mijn wens naar jou toe, dat je de komende tijd (en laten we hopen dat dat nog een aardige tijd duurt) kwalitatief zo goed mogelijk je dagen mag invullen...

Door Lordofthelints, donderdag 29 mei 2008 00:22

Youri, ik heb diep respect voor je, de manier waarop jij in het leven staat.
Ik ken je niet, maar uit dit soort dingen lees je wel af wat voor dapper en goed mens je bent.

Ik wens jezelf, je famile en vrienden heel veel sterkte in de komende tijd. En we leven met je mee.

Door Tweakers user Cloud, donderdag 29 mei 2008 09:21

Sterkte hiermee Yoeri. :/

Door Tweakers user Geckoo, donderdag 29 mei 2008 09:34

Yoerie,

ik heb daniel een maand geleden een mailtje gestuurd omdati k jou graag een fysieke kaart wilde sturen om jou een hart onder de riem te steken. doordat ik in Aruba zit verwacht ik niet dat deze nog op tijd aan komt. en helemaal niet op het juiste adres.

ik heb je weblog vanaf het begin gevolgd en een aantal keer ook gereageerd maar nu ik helaas niet de mogelijkheid heb om jou persoonlijk dan wel niet via een kaarje dan wel niet via persoonlijk langs gaan om jou sterkte te wensen ga ik het proberen digitaal te doen.
het liefst was ik in de auto gestapt en naar je toe gereden om een dvd naar jou te brengen. Op de dvd van Harrie Jekkers - met een goudvis naar zee staat namelijk een geweldig nummer, het laatste nummer, nu ik nog leef ( http://www.youtube.com/watch?v=P5y_Kwjdm3A ) ik vind dat zo'n mooi toepasselijk nummer.

echt ik wens jou, en zeker ook je famile en vrienden om je heen, alle kracht van de wereld toe. ik vind het echt on-eerlijk en ongeloofwaardig dat iemand in zijn bloei van zijn leven zo wordt geremd dat hij niet meer kan doen wat hij zou willen doen.

serieus yoeri, ik heb diep diep respect voor jou dat jij er zo open en eerlijk en vooral sterk mee kan omgaan....
sterkte geniet geloof kom tot rust


slik....


Martijn
aka Geckoo

Door Tweakers user Rukapul, donderdag 29 mei 2008 09:56

Youri, via deze digitale weg wil ik je nogmaals sterkte toewensen en ook J. en je familie. Daarnaast vind ik het bewonderenswaardig hoe je hier verslag doet van zoiets moeilijks en het (voor mij in elk geval) zo dichtbij weet te brengen.

Door Tweakers user sanzut, donderdag 29 mei 2008 10:31

Yoeri,

Vind het echt heel erg heftig.. Dat je dit ook zo met iedereen kan en wil delen, vind ik echt knap! Heb er geen woorden voor, maar het moet ontsettend moeilijk voor je zijn, om te weten dat het bijna is afgelopen. Lijkt mij heel erg onwerkelijk om daar mee te moeten leven.

Zag op je fp profiel dat je pas 25 bent, dus lijkt me ook echt klote dat je al je toekomstideeen van 'vroeger' niet meer kan realiseren.

In elk geval respect, ook al ken ik je, net als velen hier niet persoonlijk. En ik hoop dat je het de komende tijd zo fijn als mogelijk hebt.

Sander

Door Tweakers user MADG0BLIN, donderdag 29 mei 2008 11:16

Veel sterkte de komende tijd.

Door Tweakers user Sprite_tm, donderdag 29 mei 2008 14:50

Damn, het komt inderdaad wel erg dichtbij. Ik ben normaliter niet zo'n persoon die herhaalt wat de mensen boven me al gezegd hebben, nu doe ik het toch: Sterkte, Yoeri.

Door Tweakers user RobIII, donderdag 29 mei 2008 15:20

Woorden schieten tekort.
Ik heb je een keer een weekend mee mogen maken en zelf mogen ervaren hoe prettig je in de omgang bent. Ongelofelijk wat er zich nu allemaal afspeelt%3B ik zit hier echt een beetje versteend en met de rillingen te lezen.

Heel veel sterkte de komende tijd. Ook Fam.III denkt aan je.

Door Tweakers user pven, donderdag 29 mei 2008 15:52

Dit zuigt natuurlijk enorm, maar dat wisten we al ... wederom sterkte, ook voor je familie en vrienden. Ik hoop dat je toch nog wat plezier kan beleven in de tijd die je nog hebt.

Door Tweakers user Anoniem: 252438, donderdag 29 mei 2008 16:05

Het leven gaat helaas niet altijd over rozen.
Je moet altijd positief blijven denken zoals je nu doet!
Sterkte Yoeri.

Door Tweakers user xiD, donderdag 29 mei 2008 16:50

Yoeri, ook ik wil jou, je fam. en je vriendin op deze manier heel veel sterkte wensen.

Heb alle blog's gelezen en 't geeft me toch een vreemd gevoel, heb soms met kippenvel je verhalen en ook sommige reacties zitten lezen.

Door Tweakers user Anoniem: 141390, donderdag 29 mei 2008 16:53

De berusting die je uitstraalt in je teksten geven toch weer hoe sterk je als persoon wel bent.

Heb al meermaals je blogs gelezen en ook mee 'gehoopt' tijdens de diagnose, en zelfs die dagen meermaals je blogs gechecked om te zien of het goede nieuws er wel kwam.

Uiteindelijk zitten we hier, lezen we over jou en kunnen we geen van allen inschatten wat we zouden doen in jou situatie, al gok ik dat 98% er niet over zou gaan bloggen.

Heb je ook je belevenissen ergens anders neergepend voor mensen die misschien ooit in hetzelfde schuitje terecht komen?

Sterkte jongen !

Door Tweakers user xiD, donderdag 29 mei 2008 16:53

Ik vind het knap dat je nog de moeite neemt en de zin hebt om je verhalen hier te typen. Misschien lucht het ook wel een beetje op (klote woordspeling :)) door het hier neer te zetten... Zelf zou ik 't denk niet meer op kunnen brengen en allang gedacht hebben krijg toch allemaal de kl***...

Nogmaals sterkte

Door Tweakers user warcow, donderdag 29 mei 2008 17:12

Ik lees al een tijd je blog hier, maar heb nog niet gereageerd.
Bij deze wens ik je nog erg veel sterkte toe, en bedankt voor het (blijven) bloggen hier ondanks alles.

Respect. :)

Door Tweakers user Grrrrrene, donderdag 29 mei 2008 17:14

Wat mOrPhie zegt: "Het wordt wel heel erg "echt" ineens. " was precies wat ook bij mij te binnen schoot toen ik dit las. Het is alsof je denkt een nachtmerrie te hebben en na lang wachten blijkt het toch realiteit te worden. Alle problemen die je denkt te hebben vallen totaal in het niet bij het onrecht dat jou treft.

Heel veel sterkte Yoeri, 'k ben in gedachten bij je, al heb je daar eigenlijk gewoon niks aan, denk ik.

Door Stijn, donderdag 29 mei 2008 17:29

Toen ik die bewuste vrijdag via je vader het nieuws hoorde, raakte me dat diep. Ik was die dag onder vrienden en we hadden net een fantastische activiteit achter de rug (een stadsspel in Leuven, deel van het spel 'de mol' dat vrienden hebben georganiseerd). Ik zat op een bankje aan het Martelarenplein in Leuven toen ik het nieuws vernam. En plein public begon ik te snikken en stroomden er tranen over mijn wangen. Het leek plots heel erg dichtbij en heel erg echt.

Ik ben die avond nog op bezoek bij je geweest. Je beantwoordde je GSM niet, wat ik volkomen begreep. Toen ik op je kamer kwam, zat jij op je bed en je vriendin in het zeteltje naast je bed. Alleen al het zien van je en het zien van het levenslicht in je ogen bracht me al weer rust. Je vecht al je ganse leven en hernieuwt steeds opnieuw je energie om er te blijven voor gaan. Echt bewonderenswaardig! En ook die vrijdag had je de energie niet verloren. Velen zouden een voorbeeld moeten nemen aan jou!

Op de terugweg van Leuven dwaalden mijn gedachten af en kwam er een vreemde vergelijking in mijn hoofd opduiken:

van het ogenblik dat iemand wordt geboren, weet die persoon eigenlijk dat die ooit zal sterven. En toch probeert die persoon er het beste van te maken in de tijd dat hij/zij hier op deze aardkluit rondloopt. Jij hebt nu te horen gekregen dat er jou minder tijd rest dan wat iedereen graag zou hebben. En toch, en dat vind ik o-zo fantastisch aan jou (onder andere dingen), druipt nog steeds die levensenergie van je af! Daarom weet ik dat jij er het beste van zal maken, want als iemand dat verdient, dan ben jij dat.

Door Tweakers user warcow, donderdag 29 mei 2008 19:08

Ik lees net overigens iets over "zilverwater" als antibioticum. Waarschijnlijk heb je er al over gehoord (ik kan me niet herrinneren er over te lezen in je blog) , zo niet:
http://mens-en-gezondheid...um-colloidaal-zilver.html

Misschien dat het je nog een beetje kan helpen.

Door Tweakers user kraats, donderdag 29 mei 2008 20:30

Slik.. ik lees nu pas voor het eerst wat er aan de hand is.. Voor zover het je kan helpen: Sterkte! En ik ben blij dat de rest van Tweakers ook alle steun biedt die ze kan.

Door Tweakers user Francis, donderdag 29 mei 2008 20:43

Woorden voldoen in deze niet, echter kan een simpel mens als ik niet meer dan dat en ik hoop dat je er wat aan hebt, al was maar de gedachte dat er mensen zijn die aan je denken.....
Heel veel sterkte aan jou, je familie, vrienden en zeker niet op de laatste plaats Joyce in deze moelijke tijden......

Life is just unfair........

Door Tweakers user Daan, donderdag 29 mei 2008 20:52

Hey Yoeri,

Respect voor hoe je ermee omgaat. Verder veel sterkte toegewenst.

Door Tweakers user Noork, donderdag 29 mei 2008 21:09

Hey Yoeri,

Lees nu net ook pas wat er aan de hand is. Ik ken je helemaal niet enzo, maar vind dit toch echt &%$ om te horen. Veel te jong nog man. Veel sterkte voor jou, je vriendin en familie gewenst.

Door Tweakers user M@cer, donderdag 29 mei 2008 21:44

Heftig verhaal.. Veel te jong om zo iets mee te maken.. Het is soms echt oneerlijk.
Sterkte de komende tijd en maak er nog wat van zolang het kan...

Door Tweakers user Tjebakka, donderdag 29 mei 2008 23:30

Toen ik nog op de basisschool zat is er een medescholier overleden aan taaislijm. Zoals de positiviteit van jouw blog afspat, zo zat hij altijd in zijn wagentje (een soort bubble-boy, zodat er minder kans was op infecties ed). Volgens mij heette hij Joeri, maar dat weet ik niet zeker.

Veel sterkte voor jou en de mensen om je heen.

Door Tweakers user Anoniem: 117265, donderdag 29 mei 2008 23:49

Yoeri,

Het is echt bewonderenswaardig hoe je deze blog blijft onderhouden. Enorm veel respect! Ik hoop dat de medische wereld toch nog een oplossing hiervoor kan vinden, liefst nu je er nog bent, natuurlijk.

Ik zou er echt nog het beste van maken en doen wat je nog eens graag wil doen (voor zover dat mogelijk is natuurlijk).

Veel sterkte! Van een landgenoot die op dit moment ook ziek is (Lymfeklierkanker)

Door Tweakers user Anoniem: 93798, donderdag 29 mei 2008 23:52

hoi Yoeri, ik leef met je mee! Ik ben zelf paliatieve kankerpatient maar ik heb nog wel even te gaan, zekere nog maanden, misschien een jaar zelfs, genezen zal ik niet meer maar toch ... voor jou komt het wel erg dichtbij als ik je verhaal lees, we kunnen de klok niet stilzetten maar ik hoop dat je nog van elke dag kan genieten, zonder zorgen, zonder pijn. Onderweg naar morgen, weer een dag ... sterkte!

Door Tweakers user Palomar, vrijdag 30 mei 2008 00:06

Yoeri,
Ondanks dat ik je niet persoonlijk ken (alleen van het forum en je nieuwsposts op tweakers) heb ik je blogs regelmatig gevolgd vanwege je - ondanks het zware onderwerp - toch luchtige en prettige manier van schrijven :) Ik had alleen nooit verwacht dat het zo'n snel verloop zou hebben. Het enige wat ik kan doen is je veel sterkte te wensen voor de tijd die je nog hebt. Ook heb ik diep respect voor de manier waarop je hiermee omgaat!

Door Tweakers user DjVe, vrijdag 30 mei 2008 06:51

Tjee...ik dacht dat je nog wel een flinke tijd had. Ik heb werkelijk ook geen idee hoe je in godsnaam een blog kan bijhouden over dit soort dingen, maar waarschijnlijk haal je er toch iets uit wat je kan helpen.

Ik kan me niet voorstellen hoe je je moet voelen....lk zou compleet gek worden, kwaad zijn en de complete wereld de schuld geven....niet dat het nut heeft, maar wat moet je anders. Maar jij lijkt er zo rustig onder, alsof het moet en alles toch wel goed komt. Ik vind het knap...echt heel knap

Ik hoop dat je je laaste tijd toch nog kan doen, wat je wilt doen. Ik wens je sterkte!

Door Kirsten, vrijdag 30 mei 2008 11:39

Hey Yoeri

We kennen elkaar toch al een tijdje en het zal raar doen je niet meer "op den berg" tegen te komen!
Ik hoop dat de verpleegkundige daar in Ieper je weten bezig te houden en dat je veel bezoek mag ontvangen van je familie, je vriendin en natuurlijk ook je hond, wat die heb je toch hé? Dat zou voor mij al het belangrijkste zijn...dat mijn hond op bezoek mag komen!
Veel sterkte de komende periode, ook voor je familie, en dat zoveel mogelijk wensen nog in vervulling mogen gaan!

Groetjes
Kirsten

Door silvester, vrijdag 30 mei 2008 12:40

ik hoop dat je nog de mooie momenten van het leven ziet , dat we vroeger samen op pulderbos van alles deden? En de verdere tijd van het leven we mekaar toch steeds tegen kwamen , al was het voor even . Dat we tijd doorbrachten op infectie b en niet de braafste waren . En dingen over de computer kende je als geen ander . Ik heb vele fijne momenten beleeft met jouw en denk er nog steeds aan . Weet ook dat het achteruitgaan van jouw mij ook raakt , en dat ik dan ook sympatie heb voor jou hoe sterk je je houdt . Toen ik in leuven lag en ik jouw zag langskomen en je je vinger opstak naar me , deed me deugt je nog eens te zien . Wetende hoe slecht het ging met jouw . Geniet van de laatste momenten , jongen . Ik zal je niet vergeten . SILVESTER

GROETEN

Door Tweakers user Wilke, vrijdag 30 mei 2008 13:27

Yoeri, je bent een held dat je hier zo over kunt schrijven. Ongelooflijk.

Sterkte in de tijd die nu komen gaat, en Joyce, dat geldt minstens evenveel voor jou (ik neem maar aan dat je hier toch wel meeleest). Wees ervan verzekerd dat je leven en alles wat je hebt gedaan niet onopgemerkt is gebleven.


Groeten,

Wilke

Door Tweakers user reb65, vrijdag 30 mei 2008 14:58

Volg je blog nu al een tijdje, en al een paar keer wat wilde sturen maar telkens ontbrak het lef om op de verstuur knop te drukken
.
Het is voor mij in ieder geval zo onvoorstelbaar en frustrerend dat iemand kan sterven aan een tekort van een stof die in grote hoeveelheden om hem heen is. Frustratie dat we er zo weinig aan kunnen doen. we kunnen op de maan lopen, pc's maken die duizenden keren sneller kunnen rekenen maar ons eigen lichaam kunnen we in te veel gevallen niet repareren.

Yoeri, ik wens jou en vooral ook jou familie, vrienden en in het bijzonder je vriendin en ouders heel veel sterkte de komende tijd. Geniet van de momenten die je hebt en weet dat je in ieder geval al een held bent en je stempel drukt op de vele lezers van dit blog.

groet,

rens

Door Tweakers user Fuelke, vrijdag 30 mei 2008 16:00

Ja Yoeri,

Ik weet niet goed wat te zeggen, zoals wel meer mensen dat hebben na het lezen van je blog.

Ik wou gewoon zeggen dat ik alleen maar positieve herinneringen overhou aan die keer dat we alkaar persoonlijk ontmoet hebben. Leuke MOAM's meegemaakt en je bent veel te goed aan de pokertafel.

Dave

Door Tweakers user Guardian Angel, vrijdag 30 mei 2008 20:29

Vorige week reed ik vanuit NL via België naar Frankrijk waar ik nu ben. Onderweg had ik het over jou, over je moed, je blogs en de manier je omgaat met jouw situatie.

Net als iedereen weet ook ik (nog steeds) niet hoe te reageren. Toch wil ik kwijt dat mijn gedachten soms wegdwalen naar jou.

Sterkte, veel sterkte voor jou en iedereen die jou lief heeft.

Door Tweakers user Nick The Heazk, vrijdag 30 mei 2008 21:16

Gisteren heb ik je verhaal, of toch het deel dat je met ons allen hebt gedeeld, doorgelezen, toen er hier voor de deur een wagen inknalde op een geparkeerd voertuig. Mijn gevoel, in het bijzonder bij de bijzondere post "It is over...", kan ik het beste uitgedrukt worden in termen van de doffe, luide knal van het auto-ongeluk.

Ik denk dat de moeizaamheid waarmee deze reactie neergepend is, meer uitdrukt dan ik ooit in woorden zal kunnen onderbrengen.

Maak er samen met je vriendin, familie, vrienden en misschien zelfs mede-tweakers nog het allerbeste van.

Door Tweakers user chario2, vrijdag 30 mei 2008 22:23

beste kerel,

ik ken jou niet, jij kent mij niet. maar wat heb ik ongeloofelijk respect voor je. je kan het heel duidelijk verwoorden, ik buig diep voor je.

Maar verlies nooit maar dan ook nooit de hoop. Er is ALTIJD hoop, er zijn genoeg verhalen bekend van mensen die ook aan een zijden draad gehangen hebben maar op een of andere manier er "bovenop" zijn gekomen. Vecht voor wat je waard bent kerel.
Makkelijker gezegd als gedaan natuurlijk.

Ik leef enorm met je mee, hou je taai!!!!!!

Door Maria, zondag 1 juni 2008 11:33

Beste Yoeri,

ik wens je alvast heel veel sterkte toe. En ook iedereen rond om jou....

Ook hoop ik dat alles pijnloos mag verlopen. Ook de hoop erin houden,maar als je al zover bent is dit waarschijnlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan...K'wens je alvast het beste en zal aan je denken...

Lieve Groet,
Maria

Door Tweakers user omgwtfbbq, maandag 2 juni 2008 19:16

Het komt zo dichtbij, ik zit op een warme dag als deze met rillingen te lezen... *slik*

Yoeri, respect, voor alles wat je doet en hebt gedaan, alles wat je meemaakt en hebt meegemaakt! Het allerbeste, en er is ALTIJD hoop!

Door Tweakers user Jejking, zaterdag 7 juni 2008 17:59

Ik heb een berg blogs gelezen van je waar je niet goed van wordt. Zowel het verhaal op zich als de berg, als je snapt wat ik bedoel. Ik vind het echt erg dat dingen als deze kunnen gebeuren. Een erg aangrijpend verhaal, om van vrolijke kerel down the drain te raken zeg maar. Maar toch draag je het als een echte kerel, dat mag gezegd worden en dat verdient mijn diepste respect.

Bij deze wens ik je superveel sterkte toe. Als je nog dingen wilt doen, doe het dan nu want nu is de tijd. ''Later'' is een veelgehoord woord, maar ik denk dat je er ondertussen al achter bent gekomen hoeveel tijd nu echt betekent. Geef inderdaad nooit de hoop op. Mag ik vragen of je gelooft?

Groetjes van Jejking :)

Door Bart, zaterdag 7 juni 2008 22:02

Hey Yoeri,

Wij kennen elkaar verder niet, ondanks dat we beide van t.net/GoT komen, maar zo af en toe beland ik wel eens op je blog en dan bewonder ik elke keer weer hoe nuchter je over jezelf praat. Ik probeer het zelf ook altijd, maar ik merk dat het erg lastig is, vandaar dat ik het zo knap van jou vind.

Doe rustig aan en ga gewoon lekker genieten van alles wat je hebt. Zoals je zelf al zegt: een paar dagen langer, maar als een visje op het droge is ook niks waard.

Door kathryn, zondag 8 juni 2008 12:26

hallo yoeri ben collega van je vader. veel groetjes. ieper esplanade denkt aan je.

Door Tweakers user Anoniem: 63431, woensdag 2 juli 2008 15:21

Yoeri,

Moge god , jouw en en dieren bijstaan in deze moeilijke tijden

Reageren is niet meer mogelijk