Sjongejonge... - update

Door Yoeri op vrijdag 30 mei 2008 21:06 - Reacties (13)
Categorie: My private life, Views: 9.597

Het is zo dat ik hier de voorbije nachten amper kon slapen. Met wat geluk raakte ik rond 2à3 uur eindelijk in slaap, maar dat is natuurlijk veel te laat. Daar was de dokteres het mee eens, dus om eens een goeie nacht te hebben, stelde zij een licht inslaapmiddeltje voor.

Stilnoct, 10mg... Zo licht dat het zelfs zou kunnen dat je er niets van voelt, dan geven we volgende nacht wel iets wat beter werkt. Zo werd me verzekerd. De realiteit was anders...

Hallucinaties, angstbeelden en waanvoorstellinengen heb ik gehad. Het was - nog een geluk bij een ongeluk - de eerste nacht dat mijn vriendin hier bleef slapen en de godganse nacht heb ik haar wakker gehouden met mijn geïjl. Nog tot 's middags heb ik met een dubbele tong gepraat en van alles wat zich voor 10u afspeelde, kon en kan ik me niks herinneren.

Fijn is anders, dat kan ik je wel vertellen. Pas in de late namiddag ben ik weer echt helder geworden. Vannacht geen pilletjes voor mij. Misschien - dat zien we dan wel weer - morgen weer even proberen, maar dan met een kwart dosis. Hoogstens.

Update 31 mei 2007 : Afgelopen nacht - zonder medicatie dus - perfect geslapen. Wellicht zat de vermoeidheid van alle belevenissen wel nog in mij. Ik ga vanavond iig nog even geen pilletje nemen, maar zien wat er deze nacht gebeurt.

Volgende: Goed weekend 06-'08 Goed weekend
Volgende: Palliatieve Zorgen 05-'08 Palliatieve Zorgen

Reacties


Door Tweakers user SoulShot, vrijdag 30 mei 2008 21:09

Hopelijk doen die pilletjes zijn werk en krijg je een fatsoenlijke nachtrust waardoor je je overdag hopelijk wat beter voelt. :)

Door Tweakers user LuckY, vrijdag 30 mei 2008 21:13

In het ziekenhuis proberen te slapen is inderdaad een nachtmerrie.
Vorige week 1,5 week in het ziekenhuis gelegen.
de geluiden van de infusen, stoma's en al die andere dingen.

Echt vreselijk dat dit je weer moest overkomen.
hopelijk krijg je beteren pillen.

Door Tweakers user c0ne, vrijdag 30 mei 2008 22:19

Nou, lekker slaapmiddel. Mischien maar links laten liggen, en wat anders vragen. Rust is een wapen!

Door Tweakers user ToFast, zaterdag 31 mei 2008 00:24

Probeer eens melatonine. Drogist meestal 0.1mg per pil, daarmee proberen 3-10 pilletjes. Of neem gelijk Natrol melatonine 3mg pillen, uit amerika (240stuks 20euro laats op marktplaats)

Dit is een herseneigen stof en vrijwel geen bijwerkingen. In het begin had ik het gevoel iets meer te dromen. Je wordt gewoon moe door deze pilletjes na een half uur, waardoor je wil en kan slapen (ook diepere nachtrust).

Probeer het eens, het schaad niet zoals slaappillen en is vrij goedkoop.

Door Tweakers user ToFast, zaterdag 31 mei 2008 00:25

Oja en je kan wel wakkerblijven als je wilt met zelfs 3mg pil in je lichaam, je valt niet keihard in slaap. Maar als je rustig muziek luisterd en de pilletjes beginnen te werken voel je je steeds (op de natuurlijke manier) moeer worden en kan je slapen.

Door Tweakers user MMaI, zaterdag 31 mei 2008 11:55

Yoeri, hebben ze die stilnoct als pilletje of IV gegeven?
normaal wordt silnoct voornamelijk toegevoegd aan bijvoorbeeld operatiezakken vloeistof (water+zout+glucose) omdat je anders gaat hallucineren ;)
als pilletje op de late avond is het dus niet verwonderlijk dta dat is gebeurd
hopelijk dat ze de volgende keer wel de juiste middelen kiezen.

Ook van mijn kant nogmaals sterkte met je ziekte en een geweldig respect dat je er zo mee om gaat!

Door Dredalious, zaterdag 31 mei 2008 11:59

Zoals vele hier lees ik al eventjes jou blog, maar nooit gereageerd, deze keer toch wel, omdat je volgens mij iets moet weten over dit medicijn, of het van toepassing is op jou moet je zelf uitmaken. Mocht je tijd hebben zou ik eens de bijsluiter opvragen en doorlezen.
- Werkt ook tegen angstaanvallen
- Niet gebruiken bij ademhalingsproblemen (!?)
- Niet gebruiken als de ademfuncties verstoord zijn tijdens de slaap van de patient

ps: Hoewel je er niet veel aan hebt wens ik je toch sterkte. Ieper is ook best een goed ziekenhuis, het personeel weet wel wat ze doen, het is natuurlijk Gasthuisberg niet.

Door Tweakers user c0ne, zaterdag 31 mei 2008 13:05

@ Dredalious,
Hmz, lekker nagedacht dan door de voorschrijvend arts :X

Door Tweakers user Dred, zaterdag 31 mei 2008 13:43

Het kan natuurlijk altijd een variant zijn van het medicijn die dit niet heeft, of ik kan verkeerd ingelicht zijn, daarom dat ik ook aanraad om eens de bijsluiter ervan op te vragen. Ik heb het ook niet over specifieke longaandoeningen, misschien heeft het geen effect op de aandoening van Yoeri. Maar aangezien de bijwerkingen wou ik dit toch ff mijn beperkte kennis hierover mededelen.

Door Kobe, zaterdag 31 mei 2008 14:00

hoi Yoeri,

Ik kijk even op je blog, omdat ik vandaag en morgen niet werk... Ik weet dus niet hoe het met je gaat nu ik dit aan het schrijven ben...
Hopelijk heb je een betere nacht gehad vannacht.
Het wordt zoeken naar de voor jou best passende oplossing om ook die nachten te overbruggen... Jij reageerde bijzonder gevoelig op dat "slaappilletje", en daar zullen we rekening moeten mee houden... Bovendien is elke vorm van sederende (=slaapverwekkende) medicatie een tweesnijdend zwaard, gezien je ademhalingsproblemen... Niet alles kan dus met pillen worden opgelost, , maar dat zullen jullie allicht beter weten dan wie ook... Dat neemt niet weg dat we voor jou alle mogelijke middelen beschikbaar houden als ze zinvol zijn en jou niet nog meer last bezorgen. In de palliatieve zorg is jouw stem, jouw comfort, jouw beleving het enige wat kan sturen...
Weet dat we met ons hele team alert zijn voor jouw suggesties, vragen, bedenkingen...
Samen met je familie, Joyce en jouw vele vrienden willen ook wij alles doen wat in onze mogelijkheden ligt om te helpen.
Je bent onze inzet meer dan waard!
Tot maandag op de afdeling.

Door Tweakers user Robber, zaterdag 31 mei 2008 18:08

Yoeri,

Ik weet niet wat ik moet zeggen, je bent in ieder geval iemand die zeer sterk is dat je hier ook weer zo licht mee omgaat. Ik hoop echt dat het een zeer prettige tijd (voor zo ver dat kan e.d.) wordt ondanks deze tegenvallers.

Verder vind ik de reply van Kobe ook zeer netjes, het lijkt er op dat het iemand is van het ziekenhuis, ik kan ook daar niet anders dan respect voor op brengen.

Door Tweakers user Zenix, donderdag 5 juni 2008 15:00

Fijn, dat je hebt geslapen. Weet precies hoe je voelt. Niet slapen in ziekenhuis is een hell. Heb zelf 5 weken niet kunnen slapen op Intensive Care met 4 infusen 16 spuiten, beademing nierdialyse erbij. Ze konden me alleen laten slapen met lichte narcose. Niks hielp verder. Maar die lichte narcose mochten ze maar tijdelijk geven :< Je voelt je ook zo hopeloos, ik kon zelf niks toen niet eens mn hoofd bewegen. Maar na 8 maanden ziekenhuis en 8 operraties voor mij en 3 maanden revalidatie is met mij alles weer goed gelukkig!

Sterkte

Door Tweakers user neographikal, donderdag 5 juni 2008 16:46

Als je onrustig slaapt, dan zou je ook eens oordoppen kunnen proberen. Gewoon van die gele herriestoppers, die zitten vaak nog het fijnst als ik ga slapen (beter dan m'n maatwerkdoppen) :)

Reageren is niet meer mogelijk