Goed weekend

Door Yoeri op zondag 1 juni 2008 19:32 - Reacties (14)
Categorie: My private life, Views: 8.318

Nouja... 'goed' naargelang de omstandigheden natuurlijk. Ook zonder slaapmiddeltjes heb ik echter prima nachtrust gehad de voorbije twee nachten en dat heeft zich geüit in goeie dagen ook. Aangenaam bezoek gehad, vandaag de verjaardag van de moeder van m'n vriendin gevierd hier op de kamer en zo toch twee dagen kunnen doorbrengen 'just the way I want them now'.

Zo gewoon mogelijk, lekker een taartje en een koffietje voor het bezoek, gezellig doen. Verder heb ik dankzij het extra cortisoneshot dat ik nu dagelijks krijg, wel een klein beetje appetijt gekregen. Gisteren een aardbei en één lepeltje pudding, vandaag twee mespuntjes van een bavaroistaartje... 't Is niet veel, maar 'tis leuk om toch nog eens iets met een smaakje te kunnen proeven, al is het maar één dessertlepeltje groot.

't Is allemaal niet gemakkelijk natuurlijk, maar die kleine dingen maken deze periode wel nog de moeite waard. En da's ook voor een stukje dankzij de medewerkers van de dienst Palliatieve Zorgen hier.

Volgende: Een cadeau... 06-'08 Een cadeau...
Volgende: Sjongejonge... - update 05-'08 Sjongejonge... - update

Reacties


Door Tweakers user LuckY, zondag 1 juni 2008 19:38

Leuk om te horen !
Heb je gewoon geen honger door de medicatie / infuus?
of heb je gewoon geen trek?

Door Tweakers user Yoeri, zondag 1 juni 2008 19:40

Ademtekort, medicatie, ... combinatie van factoren waardoor ik geen trek, geen hongergevoel, geen eetlust heb en bij elke hap die ik in m'n mond *prop* om mezelf te forceren, heb ik het gevoel dat hij er zo weer uit zal gaan komen.

Door Tweakers user LuckY, zondag 1 juni 2008 19:42

Dat is inderdaad minder fijn, Is het dan niet verstandiger om gewoon het niet te proppen ?
want het uitspugen lijkt me ook niet zo fijn.
Ik neem aan dat je dan sonde voeding krijgt?
Sterkte iig!

Door Tweakers user Yoeri, zondag 1 juni 2008 19:45

Proppen deed ik dan inderdaad ook al een tijdje niet meer. Vandaar dat het nu wel zo fijn is eens een smaakje te krijgen :)

Sondevoeding niet, wel intraveneuze toediening van vetten.

Door Tweakers user rodie83, zondag 1 juni 2008 21:30

Het klinkt allemaal weinig om van te lachen. Maar als het niet anders kan dan het is, dan ben je iig nog sterk bezig door je momenten te pakken!

Door Tweakers user Cyphax, zondag 1 juni 2008 21:45

Fijn om een wat positiever bericht te lezen, plus de update van je vorige. Mogen er nog veel van dit soort simpele maar leuke momenten volgen. Gelukkig ligt "het geluk" vaak in kleine dingen die bereikbaar zijn.


Door Tweakers user Robber, zondag 1 juni 2008 23:23

Het is je gegund!!

Door Tweakers user Nijn, maandag 2 juni 2008 07:24

Yoeri,

De afgelopen tijd heb ik je blogs stilletjes gevolgd omdat ik niet zou weten wat ik moet zeggen. Dat weet ik nog steeds niet, maar ik laat toch even een berichtje achter.

Geweldig hoe jij je er onder houd. Uit ervaring kan ik je vertellen dat jouw positieve instelling het ook een heel stuk makkelijker maakt voor je omgeving. (Maar natuurlijk ook voor jouw).

Ik hoop dat je er nog wat van maakt.

Heel veel succes aan jouw en je familie/vriendin/omgeving.

Nijn

Door Tweakers user chario2, maandag 2 juni 2008 20:04

Yoeri,

ben geen dokter maar blijf iedere keer proberen om wat te eten en drinken. als je wat eet ga je je wellicht ook wat beter voelen. Keep your head up!!!!ik leef met je me, heel veel sterkte en liefde toegewenst.

dennis

Door belleke, dinsdag 3 juni 2008 20:48

hoi joeri,

aller eerst wil ik je veel sterkte wensen en hoop ik dat je nog de kans krijgt om te genieten van de kleine dingen van het leven, die toch elke keer een speciaal moment zijn. ik ben zelf ook muco patiente en sta op de moment zelf voor de keuze van palliatieve zorgen. ik heb er wel bang voor, maar langs de andere kant weet ik dat ik nu ook eindelijk mijn welverdiende rust tegemoet ga! toch wou ik even vragen hoe jij hier mee omging in het begin, waren de verschillende opties en keuzes niet zwaar, verwarrend?? en was je niet liever thuis gebleven? greetz x

Door Greet, woensdag 4 juni 2008 12:02

Yoeri,

ik hoorde het nieuws pas vorige week, en ik hoop dat ik die nacht de slapeloosheid even van je heb overgenomen, zodat jij toch wel een nachtje hebt kunnen slapen toen. Ik weet dat jij er geen boodschap aan hebt dat ik 'van mijn melk' ben, maar ik was er toch echt niet goed van. Hou je goed nu en laat je goed verwennen door iedereen die je nu wil zien. Ik hoop dat het nog lang draaglijk voor je blijft. Hele dikke kus en knuffel!

Greet (over de plas)

Door David, woensdag 4 juni 2008 12:02

Hoi zuiderbuur,

Dit zijn niet de berichten die we hier in het koude noorden willen lezen. Ondanks dat OEF gestopt is, blijf ik je toch volgen. Ik wens je het allerbeste!! Groeten, David

Door Karleen, woensdag 18 juni 2008 19:24

Dag Yoeri
Ik heb eindelijk door dat ik je via je log kan bereiken... probeerde al eens te mailen en belde verschillende keren naar je moeder, maar ik vermoed dat zij wel vaak bij jou zal zijn.
Tof dat je zo elke dag de weblog bijhoudt...zo kunnen we je een beetje volgen, he. Ik kreeg wel een verslag uit eerste hand van Bjorn en zijn ouders...ze leverden mij mooi thuis af na ons Praags avontuur (congres). Je werd daar trouwens nog eens in 't groot getoond op een scherm van een meter of 10 voor zo'n zaal van 1000+ mensen (knappe foto samen met lesley die ik kreeg van ingrid van jullie fameuse foto-shoot, weet je nog wel; De boeck vroeg die ooit eens voor een congres en dan gaf zij hem blijkbaar door aan een van de grote 'basic researchers' , een portugese madam, en zo gaan die foto's de wereld rond zonder dat we er echt nog controle over hebben vrees ik...maar allez, iedereen had weer geluk om jouw knappe facade te zien !)
Ik weet niet of jij daar graag een bezoekje hebt, ik wil je niet lastig vallen als je liever op je gemak bent, maar Ieper is maar een kleintje vanaf deinze, dus laat je weten als je het toch wil? Wij denken in elk geval allemaal aan jou!!!!! xxx

Reageren is niet meer mogelijk