Communitygevoel en zo

Door Yoeri op vrijdag 6 juni 2008 13:03 - Reacties (27)
Categorie: My private life, Views: 9.692

Inmiddels wordt mijn blog druk bezocht en gelezen door zowel T.net-users als crewleden en buitenstaanders. Het wordt dan ook eens tijd dat ik op een paar dingen ga reageren vind ik zelf. Wel ff een disclaimer vooraf: wees niet boos of beledigd als ik niet specifiek op jouw posting reageer. Er zijn al zoveel reacties geweest, dat ik ze onmogelijk allemaal kan behandelen.

Kaartjes en attenties
Verschillende mensen hebben al de moeite genomen een kaartje of een kleine attentie (een knuffel, een cd, ...) op te sturen. Het zou jullie verbazen hoeveel zo'n klein gebaar kan betekenen, des te meer van mensen waar ik eigenlijk nooit echt mee te maken heb gehad. Ter illustratie: de koeienknuffel van DPC. Hoewel ik nooit echt actief betrokken geweest ben - behalve een kleine periode folding - bij DPC, neemt een grote groep T.net-gebruikers toch samen het initiatief om een medetweaker een hart onder de riem te steken. Dat doet plezier. Bedankt!Bezoek van collega's
Terwijl Leuven - 150km rijden - niet ideaal was voor het bezoek van familie en vrienden (het was in ieder geval een veelgebruikt excuus om te verklaren waarom men niet kwam...) is Ieper daarvoor natuurlijk geen probleem meer. Wie mij wel wisten te verrassen zijn de Tweakers.net-collega's. Hoewel het voor hen om en bij de 270km rijden is, mocht ik hen hier reeds vier keer ontvangen voor een bezoekje. Hoewel we elkaar vooral 'online' kennen, doet ook dat ontzettend veel deugd. Bedankt! Je merkt duidelijk wie je blijkbaar ècht genegen is...

"Je bent zo sterk!"
Het zal cliché-klinken, maar ik ben helemaal niet zo sterk. Ik put wel heel veel uit alle steunbetuigingen hier. Die motiveren me om verder te bloggen en dat bloggen motiveert me weer om door te gaan. Ik heb ook wel eens moeilijke momenten, maar met bij de pakken neerzitten bereik je ook niets. Daar word je alleen maar nog neerslachtiger van en dat wreekt zich ook op je fysieke toestand, dus we proberen positief te blijven waar mogelijk.

"Vind je't niet moeilijk?"
Natuurlijk is de keuze voor palliatieve zorgen heel confronterend. Ook was ik natuurlijk liever naar huis gegaan. Het belangrijkste is voor mij echter dat ik zo normaal mogelijk nog kan genieten van zoveel mogelijk mooie momenten. Ik weet inmiddels uit ervaring dat ik thuis tè veel inspanning moet leveren, waardoor ik daar veel kortademiger wordt en de levenskwaliteit niet is zoals ik die minimaal wil. Helaas is dat voor mij dus eigenlijk geen optie.

In een normale verpleegafdeling is dan weer dat "normaal doen" niet zo aanwezig en is het 'huiselijke aspect' niet realiseerbaar. Hier mag m'n hond gewoon mee op bezoek komen, kan er makkelijk iemand blijven slapen, heeft men veel meer tijd voor een praatje, ... Ik vind het inmiddels prima zo. En als ik me binnenkort een keertje heel goed voel, dan mag ik er eens een dagje of en namiddagje tussenuit. We'll see...

Stamceltherapie en colloidaal zilver
Ongetwijfeld allemaal goedbedoelde adviezen, soms zelfs vanuit persoonlijke goede ervaringen. Ergens moet je echter wel de realiteit onder ogen zien. Met stamcellen is men er nog niet in geslaagd volledige organen (zoals longen) te vervangen en hoewel de technologie veelbelovend lijkt, staat ze nog tè zeer in kinderschoenen om verantwoord - of wat ik verantwoord vind - toe te passen.

Ik wil de tijd die ik nog heb in waardigheid doorbrengen en genieten van elk moment. Niet door proefkonijn te spelen en me zo aan onrealistische strohalmen vast te grijpen. Hoe moeilijk het ook is, we moeten soms toegeven dat de medische wetenschap nog steeds haar beperkingen heeft waar we tegenaan lopen.

Nog vragen?
Stel ze gerust! :)

Volgende: In de zetel en naar de keuken 06-'08 In de zetel en naar de keuken
Volgende: Een cadeau... 06-'08 Een cadeau...

Reacties


Door Tweakers user Arfman, vrijdag 6 juni 2008 13:15

Bedankt voor je reactie, goed om te lezen dat het je allemaal goeddoet :)

Door Tweakers user chrashoverraid, vrijdag 6 juni 2008 13:17

Erg leuk om te horen dat er Tweakers bij je op bezoek zijn geweest.

en leuk dat je iedereen een bedankt voor de steun natuurlijk ;)

Veel succes nog!

Door RoBBeR, vrijdag 6 juni 2008 13:32

Ik heb meerdere keren wat geschreven en ik heb meerdere keren wat geroepen. En ja ik heb er ook overgedacht om langs te komen / iets te doen voor je.
Waarom deed ik het niet? Omdat ik niet wil "storen". Dit is iets heel persoonlijks en ik ken(de) je verder niet. Ik weet wel dat wat ik schreef ik altijd meende.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik ontzettend veel respect voor je heb en dat ik hoop dat je een geweldige (voor zo ver mogelijk) tijd te gemoed gaat.

Verder moet ik zeggen dat het lezen van je blog ook op mij persoonlijk invloed had/heeft. Ik besef daardoor nog meer dat ik moet genieten van alle momenten die ik heb en dat mijn problemen eigenlijk niet zo veel voorstellen, immers palliatieve zorgen is gewoon een heel ander niveau dan waar mijn persoonlijke problemen zich afspelen...

Dit stukje wilde ik al een tijdje schrijven maar ik wilde niet "storen" of aandacht zoekerig overkomen. Ik denk dat het bij deze post wel gepast is omdat ik denk dat je ook een positieve indruk maakt op veel van je lezers.

Ik wens je ontzettend veel sterkte en ik zou willen dat er meer mensen in deze wereld waren die zo waren als jij.

Door RoBBeR, vrijdag 6 juni 2008 13:33

De laaste zin is natuurlijk niet zo crue bedoelt als hoe je hem kan lezen :$

Door Tweakers user wimjongil, vrijdag 6 juni 2008 13:33

Mooi om te lezen wat er allemaal gedaan wordt! Veel sterkte met alles nog ;)

Door rob, vrijdag 6 juni 2008 14:12

Mensen denken vaak dat tweaker gelijkstaat aan contactgestoorde en asociale nerd...
Gelukkig wordt hier bewezen dat dat niet zo is, gezien al die fijne steunbetuigingen.
Lees je blog met veel interesse en heb bewondering voor je positieve instelling.
Weet niet zeker of ik dat zou kunnen!
We blijven je steunen met z'n allen!

Door Greet, vrijdag 6 juni 2008 16:28

Yoeri,

RoBBer zegt het heel mooi zo, ik kan me daar heel goed in verplaatsen.
Het lijkt me ook dat de Palliatieve zorgen een goede keuze is, en als je je daar goed voelt, blijkt dat nog beter uit te komen dan ik had verwacht.

Ik vind jou toch wel sterk hoor, dat je dit alles opschrijft, maar omdat je jezelf niet zo sterk vindt, wil ik je nog wat meer sterkte toewensen. Blijf alsjeblief bloggen, het is de enige manier voor mij om te weten hoe het met je gaat. Ik ben een trouwe lezer!

DIKKE KUS en een GROTE KNUFFEL!
Greet

Door Tweakers user Cliffie, vrijdag 6 juni 2008 18:23

Hoi Yoeri,

het is voor ons (ik en zomertje) een kleine moeite om iets leuks voor je te doen. Ik hoop dat je de cd's leuk vind, want ik weet dat je graag naar jazz luistert.

Moeilijker is het om een passende reactie te geven hier op de blog. Ik leef heel erg met je mee de komende tijd en ik hoop echt dat je nog plezier kunt halen uit de kleine dingen die je toekomen.

Ow ja, die auto voor je moeder, echt, klasse!

Door Tweakers user Phehistyr, vrijdag 6 juni 2008 18:44

Beste Yoeri,

Net als bij RoBBeR helpt jouw blog om mij in te laten zien dat mijn problemen eigenlijk maar probleempjes zijn. Toen ik dat besefte moest ik aan een stukje van mijn favoriete schrijver denken en heb het meteen even opgezocht:
In the Ramtop village [...] they believe that no-one is finally dead until the ripples they cause in the world die away - until the clock he wounds up winds down, until the wine she made has finished its ferment, until the crop they planted is harvested. The span of someone's life, they say, is only the core of their actual existence.
(Terry Pratchett)

Door de manier waarop je durft te bloggen maak je zoveel indruk op zoveel mensen dat je in de manier van dat stukje nog heel lang voort zult leven. Houd dat in gedachten, wees er trots op en geniet van alles wat je nog mag beleven. Maar dat laatste hoef ik je eigenlijk niet meer te vertellen :-)

Rienco

Door Tweakers user LuckY, vrijdag 6 juni 2008 20:03

Stamceltherapie en colloidaal zilver
Ongetwijfeld allemaal goedbedoelde adviezen, soms zelfs vanuit persoonlijke goede ervaringen. Ergens moet je echter wel de realiteit onder ogen zien. Met stamcellen is men er nog niet in geslaagd volledige organen (zoals longen) te vervangen en hoewel de technologie veelbelovend lijkt, staat ze nog tè zeer in kinderschoenen om verantwoord - of wat ik verantwoord vind - toe te passen.

Ik wil de tijd die ik nog heb in waardigheid doorbrengen en genieten van elk moment. Niet door proefkonijn te spelen en me zo aan onrealistische strohalmen vast te grijpen. Hoe moeilijk het ook is, we moeten soms toegeven dat de medische wetenschap nog steeds haar beperkingen heeft waar we tegenaan lopen.
Mooi gezegt.

Toen ik deze post vanaf het begin zag wis ik eingelijk niet meer te zeggen dan veel sterkte.
Dat heb ik eingelijk nu nog steeds :+ .

Dus hierbij Veel Sterkte en nog vele goede dagen toegewenst.

Door Sam, vrijdag 6 juni 2008 20:04

Dag Yoeri,

Via Kobe, met wie ik enkele genen deel, kwam ik op je blog piepen. Zoals je ziet ben je aan het uitgroeien tot een voorbeeld - of je nu wil of niet :-)

Als je de tijd hebt en de goesting om te lezen, dan is Terry Pratchett wel een goeie keus. Ook voor mij een favoriet, net als voor Rienco. Hoewel je het niet zou vermoeden als je Rienco's fragment leest, zijn Pratchetts boeken hilarisch. Maar dan op zo'n manier dat alle hete hangijzers en "serieuzigheden" van het menselijk bestaan een heerlijk lichte toets meekrijgen. Ik heb er al veel door leren relativeren. De draaglijke lichtheid van het bestaan dus :-)

Ik kan niet veel méér zeggen dan dat ook ik mijn petje af doe. Je hebt het geluk van het geven al ontdekt, je kent de waarde van het moment, je bent sterk (jawel hoor - iedereen die het is zegt dat ie het niet is, dus dat is het bewijs, hehe), en je bent overal sporen aan het achterlaten.

Mensen zeggen soms dat lijden en dood zinloos zijn. Ik denk dat dat pas zo is als je er zelf geen zin kunt of wilt aan geven. Daarom probeer ik aan elke uitzichtloze, pijnlijke en harde situatie zin te geven, al is het slechts voor mezelf. Jij bent bezig met zin te geven aan jouw lijden, en door al je schrijfsels zullen anderen er ook zin aan geven. Zoals ik zei: je bent een voorbeeld.

Chapeau, Yoeri.

Groetjes,
Sam

Door Tweakers user Cyphax, vrijdag 6 juni 2008 21:14

Dag Yoeri,

Je bent het er wellicht niet mee eens, maar ik vind je wel sterk. Ik heb in ieder geval bewondering voor je, ik denk dat veel mensen het gewoon op zouden geven. Jij niet, je blogt erover op een manier waarvan ik (en anderen blijkbaar ook) toch onder de indruk zijn. Daar moet je toch wel sterk voor zijn denk ik. :)

Dus, bescheidenheid is leuk en aardig, maar wij weten beter zogezegd. :+

Door Tweakers user Roelant, vrijdag 6 juni 2008 22:22

(...) mocht ik hen hier reeds vier keer ontvangen voor een bezoekje.
En denk maar niet dat je nu van ons af bent. >:) :P :+

Door Tweakers user Mirre, zaterdag 7 juni 2008 12:41

Leuk je nu ook eens te zien op een foto.
Hehe, je vond het vast een beetje eng maar echt op een foto mag je best lachen hoor :)

Lief van alle mensen die je bezoeken en iets sturen. Ik kan me voorstellen dat je dat goed doet. Ik kom elke dag virtueel even bij je langs.

Door r3, zaterdag 7 juni 2008 14:03

Man, een man dat ben je wel..

Ik weet niet wat ik erop moet zeggen, maar het bewonderingswaardig hoe je ermee omgaat.

Ga door met je blog Yoeri

Door Tweakers user Guardian Angel, zaterdag 7 juni 2008 15:40

Uhhhh, is het niet gevaarlijk? Ik bedoel Winnie the Pooh (man) en die dutch power koe (vrouw) ?

Stel je voor dat ze 's nachts op een keer sex hebben, krijg je zomaar een gynacoloog aan je bed. :)

Ik hoop nog veel blogs te lezen maar realiseer me ook dat er ooit een eind aan komt en dat stemt me niet vrolijk.

Ik sluit me aan bij de anderen hierboven. Jij vindt jezelf niet sterk maar hetgeen je uitstraalt middels je blog is een brok kracht van heb ik jou daar. En als "wij" dat vinden, dan is dat zo. Klare zaak.

Tot je volgend blog.

Door Tweakers user Diabolical, zaterdag 7 juni 2008 19:03

Damn.. deze blog sleurt me een 15tal jaren terug. Mijn toenmalige vriending had dus ook CF maar een longtransplantatie heeft zij nimmer mogen ondergaan. Ze was er op het moment dat het ter sprake kwam veel te zwak voor en is er helaas nooit bovenop gekomen.

Yoeri, als iemand die zijn naaste heeft zien lijden aan hetzelfde moet ik zeggen dat ik veel van haar in jou herken. Ondanks alles dat levenslustige, positieve. Ik bewonderde haar er des te meer door en ook jou bewonder ik in wat je toch nog doet. Heel veel sterkte toegewenst en tot je volgende blog kerel.

p.s.
Sterk, ja. Kracht en energie put je uit je omgeving, bijvoorbeeld muziek, een stuk tekst en uit de attenties van anderen. Juist het kunnen gebruiken van die energie geeft al aan dat je sterk bent.

Door Tweakers user Ranewen, zaterdag 7 juni 2008 21:38

Yoeri,

respect voor de wijze waarop je met alles omgaat!

We denken aan je :)

Door Tweakers user Apen-nootjes, zaterdag 7 juni 2008 21:49

Hey Yoeri!

Ook weer eens een berichtje van mij... Ik ben toch elke keer weer even stil als ik het allemaal lees.... De actie van de auto aan je mama geven vindt ik ook echt super tof.

Als er iets is wat ik voor jou kan betekenen, just ask! Je hebt m'n MSN / ICQ / Mail

Door Tweakers user Krusher, zondag 8 juni 2008 00:37

Stoer man dat je ondanks alles 'gewoon' aan het bloggen slaat, en dat ook volhoud. Mooi ook van je beslissing dat je niet als crashtestdummy :+ gebruikt wilt worden, je kiest duidelijk voor een bepaalde richting en je daar in berust. Een hoop mensen zouden dat niet kunnen, wat betekent dat je echt wel sterk bent!
En ik denk dat ik namens een hoop mensen kan zeggen, bedankt voor je positieve instelling, want daar putten andere mensen ook kracht en hoop uit :) Uiteraard wens ik voor jou dezelfde kracht en hoop toe uit de vele steunbetuigingen die je hebt gekregen en nog zult ontvangen ;) Sterkte man en tot blog ze :D :w

Door Tweakers user Zondagskindje, zondag 8 juni 2008 00:39

Yoeri,

Mooier dan Ranewen kan ik het niet brengen, dus ik sluit me aan bij haar woorden :)

Door Nesske (molenveld Peulis), zondag 8 juni 2008 12:07

Hey Youri,

Had reeds je skynet blog gelezen en vond het toen al sjik dat je de kracht had om dat allemaal te schrijven. En deze blog is nog intenser...
Soms vroeg ik wel eens aan lesley hoe het nu met jou ging... We kennen je niet persoonlijk maar we weten dat je een goede vriend van haar bent en ben er zeker van dat zij dat ook voor jou is. Laatst toen ik haar tegenkwam in leuven vertelde ze hoe het ondertussen met jou ging en ben toen wel ff verschoten hoor.
Ik kan je alleen maar sterkte toewensen.
En hopen dat je van elke dag nog een heel klein beetje kan genieten.
Elke nieuwe dag is er eentje gewonnen....

Door Tweakers user Jazzper, zondag 8 juni 2008 15:15

Youri, ik zag een topic over je bij active topics op GoT en heb het van A-Z gelezen, net als de nodige posts hier. Wat een heftige rollercoasterride zit jij in! Heel veel sterkte en geniet van de kleine momenten waar mogelijk.

groet jasper

Door Tweakers user Transporters, maandag 9 juni 2008 07:55

Hey Yoeri ! Ik volg je blog al een hele tijd.
Veel sterkte en geniet van de mooie momenten !!

Groetjes, Nelis

Door Tweakers user Zaratrass, donderdag 12 juni 2008 13:32

Yoeri,

Ik volg al een tijdje je blog berichten. Het spreekt me erg aan. en heb veel respect voor je gekregen.

Ik wens je veel sterkte.

Groet!

Door Tweakers user batavier, vrijdag 13 juni 2008 16:29

Yoeri,

Geniet van elk moment! Respect voor jou en je lotgenoten.

Gegroet,

Batavier

Door Ann Vanhaverbeke, maandag 16 juni 2008 15:59

Beste Joeri

Deze voormiddag in de muziekschool waren we er allemaal ondersteboven van. Je had zoveel plannen, muziek was jouw ding, t'ging allemaal met het grootste gemak en ineens kwam je niet meer. Ondertussen wisten we wel dat je ziek was maar wat precies en hoe erg.... We leven heel erg met je mee, we vinden je ongelooflijk moedig: zo joeri.
Volgende week maandagvoormiddag komen we met enkelen naar je toe, dan hebben we nl nog alleen rapport en dan is het schooljaar afgelopen.

Nog veel sterkte
Ann

Reageren is niet meer mogelijk