Carpe Diem

Door Yoeri op zaterdag 14 juni 2008 21:26 - Reacties (14)
Categorie: My private life, Views: 9.972

Ik heb het wel al eens eerder gezegd, maar 'pluk de dag' is het hier geldende motto en de zin daarvan is de voorbije dagen wel weer aangetoond. Ging het tot nu toe volgens de omstandigheden redelijk goed, de afgelopen drie dagen waren ietsje minder.

Het begon donderdagochtend met koorts, een futloos gevoel, meer hoesten en minder adem. Gelukkig kwam in de namiddag mijn beste vriendin - ook mucopatiënte en ook getransplanteerd - op bezoek om mij wat op te fleuren. We kenden elkaar van gezicht al langer, maar leerden elkaar pas echt goed kennen toen we beiden in afwachting van een longtransplantatie waren en eigenlijk in hetzelfde straatje zaten; eentje dat er niet zo goed uit zag. Sindsdien zijn we beste vrienden geworden, en toen ik van Leuven (vlak bij haar deur) naar Ieper (150km verder) kwam, had ze me dan ook verzekerd dat ze nog langs zou komen.


^^ Lesley en ikke ^^


Vrijdag begon dan wel ietsje beter (zonder koorts, bijvoorbeeld) maar was ook nog niet helemaal zoals het hoorde. Ook vandaag was het nog niet honderd procent ok, maar toch merkbaar minder slecht dan de twee voorbije dagen. Vooral het feit dat ik weer meer moet hoesten en af en toe wat kortademiger ben, is vervelend. Ondertussen heeft de dokteres hier contact gezocht met mijn behandelende prof uit Leuven voor advies over de antibioticatherapie. Tot hij geantwoord heeft - wat wel zeer spoedig zal zijn hem kennende - gaan we gewoon verder zoals we bezig zijn.

Zoals al gezegd: de infectie helemaal overwinnen zal niet lukken, maar het terugdringen en zo comfortabel mogelijk maken, moet wel mogelijk zijn.


Vandaag in de fotoreeks "verpleegkundigen @ palliatieve zorgen": Tanja! ;)

Volgende: Mijn bad 06-'08 Mijn bad
Volgende: In de zetel en naar de keuken 06-'08 In de zetel en naar de keuken

Reacties


Door Tweakers user LuckY, zaterdag 14 juni 2008 21:31

"Bij deze nog een nieuwe foto in de reeks: verpleegkundigen @ palliatieve zorgen"

Spaar ze allemaal !

Hopelijk kan de infectie snel terug gedrongen worden voor je ....
Want extra pijn is nooit fijn.

Veel sterkte...

Door Tweakers user Roelant, zaterdag 14 juni 2008 21:57

Ja zeg, als "naamloos" kunnen we ze niet sparen he? Of wil deze anoniem blijven? ;)


Door Tweakers user Fuelke, zaterdag 14 juni 2008 22:02

Is dat dezelfde Lesley als in het interview dat ooit in Humo stond? We hebben het exemplaar nog, heb het nog eens doorgelezen onlangs.

Door Tweakers user JeRa, zaterdag 14 juni 2008 22:07

Leuke foto's Yoeri :) hopelijk gaat het de komende dagen wat beter!

Door Tweakers user Yoeri, zaterdag 14 juni 2008 22:11

Fuelke: dat is ze inderdaad :)

Door Tweakers user Pascal Saul, zaterdag 14 juni 2008 23:54

Hé vent van een Yoeri, long time no see. Ik heb inmiddels een aantal van je blogs in de loop der tijd bekeken. Mijn complimenten hoe je met alles omgaat. Ik zie dat je blogs een groot bereik hebben, fantastisch om te zien, ook de reacties. Je verdient een standbeeld hoe je er telkens weer doorheen slaat.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik schrok van je fysieke gesteldheid in tegenstelling hoe ik je ken. Overigens had ik niet verwacht dat jouw levensverhaal deze kant op ging draaien na de succesvolle transplantatie destijds en alle MOAM’s :)

Knap van je om iedereen mee te laten lezen op de reis van jouw leven. Zoals al vaak is gezegd, sluit ik me bij de rest aan en wens je veel sterkte in deze vervelende tijden, ook je naasten. Ik respecteer je grote inzet voor de diverse verenigingen waar je actief bij betrokken bent en waar jij je hard voor maakt.

Door Tweakers user Leftblank, zondag 15 juni 2008 00:41

Nummer hoeveel is deze foto, ik wil wel weten wanneer m'n collectie compleet is natuurlijk :+. Veel sterkte, en hopelijk nog veel plezier in de komende tijd!

Door Tweakers user Guardian Angel, zondag 15 juni 2008 10:58

Nou ja!!! Leuven trekt mooie dames aan en dat lijkt me een goeie manier om eens even lekker te genieten.

Hopelijk is die vervelende infectie snel minder en misschien zit er zelfs nog een in-house tour in het verschiet. Genoeg lieve verpleegsters die je ergens naar toe sleuren zo te zien.

Door kobe, zondag 15 juni 2008 15:57

... moeten dus nog op de foto: Brigitte, Mariette, Ingrid, Annemie, Anne-Mie, Cynthia, Stephanie, Mia.
Houd jij de planning bij, Yoeri??:+ :)

Door Tweakers user __xeno__, zondag 15 juni 2008 18:44

Hey Yoeri,

Ook ik lees je blogs elke keer weer. Heb zoveel respect voor jou! Ik wens je heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Je bent vast een heel goed persoon!


Groeten,

Gysbert

Door Tweakers user Diabolical, zondag 15 juni 2008 20:20

Zeg Yoeri.. als ik die foto's zo eens zie he kom ik maar eens een keertje langs denk ik zo.... ;)

Yoeri, ik heb het al eerder gezegd, ik zeg het weer, petje af kerel. Petje af......

Door Tweakers user zeef, maandag 16 juni 2008 01:57

Ik ben nog lang niet hard genoeg gepwn3d met mario kart!! Hou vol, ik kom snel nog eens langs :)

Door Tweakers user Anoniem: 110497, maandag 16 juni 2008 19:18

Hey Yoeri,

Ik lees al een poosje mee met je blogs en het is ontroerend om te zien hoe goed je er i.m.o. mee omgaat: hulde! :)
Ik wil je dan ook nog eens (zoals de vele anderen) onwijs veel sterkte toewensen. Het klinkt heel gemakkelijk en cru wat ik nu ga zeggen: maar maak er het beste van!

Gr,

Lean

Reageren is niet meer mogelijk