Dorst dorst wat een dorst

Door Yoeri op woensdag 25 juni 2008 21:46 - Reacties (34)
Categorie: My private life, Views: 19.360

Vandaag weer wat beleefd. Niet alleen was er weer bezoek van Lesley - ambiance verzekerd - maar ik dronk het ene blikje na het andere flesje leeg en heb nogal wat afgeplast. En dat deed plots wel een belletje rinkelen...

In de late namiddag kwamen we namelijk op het grandioze idee van even het suikergehalte in m'n bloed te controleren en dat was zowaar de pan uit aan het swingen. Dankzij de intraveneuze calorietoediening en de vele cortisone die ik toegediend krijg, stond mijn bloedsuikergehalte maar liefst op 550mg/dl (30mmol/L).

Zes eenheden insuline plus een insulinepomp brachten niet meteen veel verbetering, dus werd er nog wat insuline bijgespoten. Op het moment van schrijven is het gehalte inmiddels gezakt tot 392mg/dl (21mmol/L). Verder zal er elk uur ff gecontroleerd worden zodat de verpleegkundige wanneer nodig kan bijstellen.

Tot dit onder controle is moet ik die Cherry Cola nog ff aan de kant laten staan ook verdorie. :( Ik hoef het op zich niet te laten (dan spuiten we maar wat extra insuline straks), maar 't heeft weinig zin dat ze nu hun uiterste best doen om die waarde iets lager te krijgen - anders loop je't risico niet meer wakker te worden - als ik ondertussen allerlei zoetigheid binnengiet. Eenmaal de waarde gezakt is, is het makkelijker ze laag te houden, dus dan kan het wel weer.

Da's ook zoiets wat op palliatieve zorgen kan. Een normale diabetespatient mag niet zomaar cola drinken omdan insuline te spuiten, die hoort cola light te drinken. Hier heeft men het meer voor het idee van 'geniet ervan, voor de tijd die je nog hebt'.Hoofdverpleger Kobe


Anne-Mie


Pa, ma en hondstrouwe Nera


M'n lieve schat en ik

Volgende: Ff schrikken - update 07-'08 Ff schrikken - update
Volgende: Filmpje kijken 06-'08 Filmpje kijken

Reacties


Door Tweakers user TomBongers, woensdag 25 juni 2008 22:03

Zeer veel respect hoor Yoeri,

Lees al een hele tijd mee en ben toch blij om te lezen dat je geniet van de Cola. Is toch een opkikker denk ik dan.

Veel suc6 met het suiker omlaag krijgen zodat je weer aan de Cola kan ;)

Door Tweakers user tm030614, woensdag 25 juni 2008 22:07

Toch maar eens reageren, ipv alleen meelezen.

Iedereen geeft je het compliment dat je er heel goed mee omgaat, en ik kan het alleen maar beamen. Respect!

Maar ook een andere compliment is je gegund, je schrijfwijze is werkelijk fenomenaal en prachtig. Complimenten.

Door Tweakers user LuckY, woensdag 25 juni 2008 22:12

Teveel is nooit goed he ;)
Maar het is leuk om te lezen dat je weer (even?) genoten heb .
Hoeveel Verpleegkundige hebben we nog te gaan ??

Veel Sterkte en vergeet niet
Geniet maar drink met Mate :+

Door Tweakers user 996, woensdag 25 juni 2008 22:28

Yoeri, veel sterkte en bedankt voor je leuke weblog.

PS Als je Cherry Coke lekker vindt moet je echt ook een keer DrPepper proberen!

Door Tweakers user Swelson, woensdag 25 juni 2008 22:34

Je staat goed op deze foto's Yoeri, vooral de eerste en derde foto. Volgens mij zie ik nu zelfs iets van een glimlach!

Sterkte!

Door Tweakers user joopata, woensdag 25 juni 2008 22:55

Op de foto van jou en je schatje breekt een echte lach door.Kan je nagaan hoe belangrijk (schatjes)vrouwen zijn.

Door Tweakers user Guardian Angel, woensdag 25 juni 2008 23:35

Ik ben erg nieuwsgierig hoeveel 550mg/dl gelijk is aan mmol/L. Dat is nl. de waarde waar ik, nou ja mijn One Touch UltraSmart, mee rekent/meet.

Goed dat er een belletje rinkelde. Een te hoge waarde is voor niemand goed en zeker niet in jouw geval. Bijspuiten ivm de Cherry Cola is dan absoluut noodzakelijk maar als het je favoriete drankje is.... who cares, zo'n prikje voel je nauwelijks. (ik doe dat zelf 6 x per dag)

Leuke foto met je ouders waarbij de hond als finishing touch fungeert. De andere posters viel het ook op, je begint fotogenieker te worden ( O-) ) en daarom is het uitzien naar het volgende blog met een huge smile. :)

Door Joost, woensdag 25 juni 2008 23:49

Ik lees ook al een tijd mee, ongeveer vanaf een paar weken voordat je het slechte nieuws kreeg. Ik moet dan nu ook gewoon even reageren.

Man wat heb ik een diep respect voor jou! Hoe je met dit soort dingen omgaat, dat vind ik echt indrukwekkend. Je verhalen zijn erg leuk om te lezen (hoe cru dit ook klinkt...).

Ik wens je echt nog heel sterkte en Geniet met wat er nog rest.

@ Guardian Angel

De molmassa van suiker (sacharose) is 342,30 g/mol. Dus als ik me niet vergis is 550 mg/dl is gelijk aan 16,1 mmol/L

Door Tweakers user Guardian Angel, woensdag 25 juni 2008 23:56

Dankjewel Joost voor het omrekenen. Vergeleken met de gemiddelde waarde (ca, 6 mmol/L is dat inderdaad aan de erg hoge kant. Ik heb ook weleens zo hoog gezeten en dat was na het drinken van 2 glaasjes Baileys Irish Cream.

( http://nl.wikipedia.org/wiki/Baileys )


Door Tweakers user DjVe, donderdag 26 juni 2008 03:20

dorst...tja kan er over meepraten. Als ik iets lekker vind, drink ik ook niet met mate, maar eerder liters en vaten ;)

Cherrycoke is ook zooo verslavend :P Ik hoopd at je weer snel mag genieten van deze chemische samenstelling!

p.s. leuke vriendin ;)

Door Tweakers user TeeDee, donderdag 26 juni 2008 08:48

Als een klein kind aanvallen op een voorraad Cherry Coke. Heel cartoonesk! :D

Wel mooi dat in principe 'alles kan' op palliatieve zorgen. Uiteraard binnen de grenzen, maar toch.

Door Tweakers user mOrPhie, donderdag 26 juni 2008 09:54

Mijn respect voor jou heb ik al meermalen geuit, maar ik wil hier zeker ook mijn respect uiten voor de verpleging, je ouders en zeker weten ook Joyce. Enorm, maar dan ook echt ENORM hartverwarmend om te zien hoe deze mensen jou bijstaan in deze moeilijke tijd.

Genietse van de cherry coke als het weer mag. d:)b

Door Tweakers user Yoeri, donderdag 26 juni 2008 10:49

Even de juiste molwaardes erbij gezet. Het gaat namelijk om glucose en niet om sacharose.

Door Tweakers user Guardian Angel, donderdag 26 juni 2008 11:51

Zo, 30mmol/L, nee dat haal ik never nooit.

Door Tweakers user MMaI, donderdag 26 juni 2008 12:45

nu weten we waar red-bull vandaan komt :D
ik hoop dat je nog geruime tijd mag genieten van de cherry coke!

is je bloedsuikergehalte al weer een beetje gedaald naar normaal niveau?
misschien een tip om gelijke hoeveelheden cherry coke en water te drinken, dan moet je wel net zo veel naar de wc, maar veranderd je bloedsuikergehalte niet zo drastisch.

Door Greet, donderdag 26 juni 2008 13:36

Leuk die foto's! ook met je ouders en je hond!, en...
Eindelijk een foto met Joyce erbij, de smile is alleszeggend!
Ik neem mijn hoge hoed af voor je ouders en Joyce. Ze doen zeker en vast alles om samen met jou te kunnen genieten van elke dag samen!

Kus en Knuffel!
Greet

Door Tweakers user PainkillA, donderdag 26 juni 2008 14:18

die Joice is geen slechte beeldvulling :P
sterkte

Door Tweakers user ReneDx, donderdag 26 juni 2008 16:15

Had je ook nooit moeten vertellen dat het nog bestond! :+

Door Tweakers user boomr, donderdag 26 juni 2008 16:41

Kerel, wat een onwijs indrukwekkend verhaal. Ik heb het met open mond gelezen!

Ik heb onwijs veel respect voor jou en de mensen om je heen! Ik wens je onwijs veel sterkte toe!!!

Groeten Rob


Door Sam, donderdag 26 juni 2008 21:19

Ik moet zeggen dat je er heel wat verzorgder uitziet dan Kobe, Yoeri. Zeg hem dat hij zijn haar eens moet kammen. :p

Tsss...

Door Peter, donderdag 26 juni 2008 21:37

Dag Yoeri,

Toen je enkele maanden terug voor Rotary Roeselare Mercurius je verhaal kwam brengen, waren wij allen onder de indruk. Ik heb een neefje met dezelfde aandoening als jij en voel me daardoor nogal betrokken. Merkwaardig ; ik kom bij hem hetzelfde doorzettingsvermogen tegen als bij jou. Het ga je goed.

Peter

Door Tweakers user Robber, vrijdag 27 juni 2008 00:12

Youri,

Wat een leuke blog toch weer, goed dat je er toch nog even over na denkt, qua suiker!
Ik moet zeggen dat het me toch weer opvalt hoe sterk je bent en hoe goed je de laatste hoogte punten benut.

Veel respect,
Robert.

Door Tweakers user mikenuun, vrijdag 27 juni 2008 01:03

Even tussendoor,

Is yoeri al voorzien van zijn cherry coke ?
Als dit niet zo is.
Ga ik dit persoonlijk voor hem regelen
Hier verkopen ze het nog in flessen ?

Naja laat even iets weten ;)

Keep it up Yoeri !

Door Francis Pype, vrijdag 27 juni 2008 10:51

Beste Yoeri,

Via kapper Nico en via de Rotary Mercurius ben ik geinformeerd over jou.
In ieder geval wil ik jou mededelen dat uw wilskracht , uw levenswijsheid en jou inzet voor gelijken een onuitwisbare indruk en herrinnering aan ons hebben meegegeven!

Op 29 sept 07 ben je bij ons geweest in de Rotary en op het concert van Wim Soetaert zagen we dat gans Dadizele achter jou staat.

Velen van ons kunnen een voorbeeld nemen aan jou, bedankt voor jou boodschap.
Jou boodschap geeft ons kracht !

Het ga je goed, of toch beter.

Francis Pype
Dadizele 27 juni 08

Door hjs, maandag 30 juni 2008 16:14

Yoeri, wel regelmatig wat bloggen hoor, anders gaan we ons zorgen maken.

Door Jaques Schuifdak, maandag 30 juni 2008 21:59

R.I.P. Youri
Kreeg het nieuws net te horen...

Door Tweakers user Yoeri, maandag 30 juni 2008 22:07

Jaques Schuifdak: ik ben er nog hoor, ik post morgen een nieuwe blog-entry

Door Tweakers user Jazzper, maandag 30 juni 2008 23:19

sterk! Beetje Youri afshrijven, zo werkt dat niet ;)

keep us posted! En zet hem op.

Door Tweakers user kraats, dinsdag 1 juli 2008 12:34

Ik maakte me ook al een beetje zorgen.. merk dat ik toch wel elke dag aan je denk...
I'm looking forward to a new blog-entry!! En strekte natuurlijk!

Door Joost, dinsdag 1 juli 2008 16:57

WTF Jaques dat zijn geen grappen man...


ben benieuwd naar je nieuwe post Youri :)

Door je "lief "nicht, woensdag 9 juli 2008 17:06

we zullen je missen zulle vriend
laat die eclair daar volop smaken en geef broere een dikke knuffel van me!!!!!!!!!!

Door Schuifdak, zaterdag 18 februari 2012 12:53

Edak is een groothandel in schuifdaken en levert uitsluitend aan aannemers bedrijven en serrebouwers, welke als zodanig zijn ingeschreven bij de kamer van koophandel. Indien de aannemer het schuifdak niet zelf wenst te plaatsen zal de levering alsmede montage via een dealer van Edak worden gerealiseerd.

Reageren is niet meer mogelijk