Ff schrikken - update

Door Yoeri op dinsdag 1 juli 2008 21:07 - Reacties (19)
Categorie: My private life, Views: 20.703

De nieuwe blogpost stond eigenlijk voor gisteren gepland, maar toen werd het wat te laat, dus bij deze. En er valt meteen ook wat te vertellen. Deze nacht kon ik de slaap immers maar moeilijk vinden. Vanmorgen om 7u voelde ik me echter helemaal niet goed en na koorts en suiker gemeten te hebben, werd de zuurstofsaturatie in mijn bloed gemeten. Paniek....

Wat bij een gezond persoon minstens 95 procent is en bij mij toch nog rond de 88 schommelt, stond plots maar op 67 meer. Dat houdt in dat het ècht niet goed gaat. Meteen maar ff de zuurstofkraan opengedraaid en toen ging het beter. Ik was dan ook totaal niet uitgerust en heb regelmatig moeten uitrusten vandaag. Deze nacht zal de verpleegster mijn saturatie dan ook wat in de gaten houden.

Door de oppervlakkiger ademhaling tijdens het slapen, vermindert de gasuitwisseling in de longen en dat kan de oorzaak zijn van de flink zakkende saturatie tijdens het 'slapen'. Eigenlijk best wel gelukkig dat ik net wakker was vanmorgen, want anders kon dat wel eens fout gelopen zijn.De laatste verpleegster van de collectie: Ingrid


Update 2 juli 2008, 12u05: Afgelopen nacht is heel goed verlopen, met een hogere zuurstoftoediening weliswaar. Volgende nacht gaat de zuurstof weer ietsje lager, maar wel nog ietsje hoger dan overdag.

Volgende: Gezellige drukte 07-'08 Gezellige drukte
Volgende: Dorst dorst wat een dorst 06-'08 Dorst dorst wat een dorst

Reacties


Door Tweakers user kraats, dinsdag 1 juli 2008 21:20

:( dat moet je ons nog niet aandoen, hè!!! *kraats blaast wat extra zuurstof naar je toe!!!
Maar zorgt een te laag zuurstofgehalte nu dus nog voor extra vermoeidheid? Is dat 'meteen' weer over als het weer op het normale niveau komt? Of moet je lichaam het eerst weer verwerken?

Door Tweakers user JeRa, dinsdag 1 juli 2008 21:21

Damn :{ wat een geluk dat je wakker was. Maar volgens mij ben je verder in hele goede handen :)

Door Tweakers user _Teq_, dinsdag 1 juli 2008 21:21

:| OMG, laat in het vervolg dat kraantje even een slagje verder open staan!
Goed om te lezen dat ze erachter zijn was het was / is en dat het (schijnbaar) gemakkelijk te 'verhelpen' is. Yoeri moet namelijk nog heeeeeééééél lang op T.net blijven bloggen!

Door Tweakers user omgwtfbbq, dinsdag 1 juli 2008 22:30

Laat mij eens niet zo schrikken man o_o;

Zuurstoftankje open, en gaan. Jij moet hier inderdaad nog heeeeeeeel lang blijven bloggen!

(Mag je btw alweer aan de Cherry coke? =) )

Door Tweakers user degeestster, dinsdag 1 juli 2008 22:47

Hé Youri,

Je moet me niet zo laten schrikken hé. Heb veel respect voor je hoe je je er doorheen slaat. Die positiviteit is onbeschrijfbaar.

Laat je lekker verzorgen door de verpleegsters, volgens mij doen ze het helemaal toppie! (Y)

Door Dieter, dinsdag 1 juli 2008 23:43

Ik werd al ongerust, het duurde zo lang eer er een blogpost kwam...

Je bent blijkbaar wel in goede handen, dat men dit toch op tijd doorhad. Laat die zuurstof maar rijkelijk vloeien daar, een gelukt dat dat toch nog gratis is dezer dagen ;)

Ik kijk al uit naar je volgende post!

groetjes
Dieter

Door Tweakers user Robber, woensdag 2 juli 2008 00:23

We wisten allemaal dat je daar niet voor niets lag, ik wist het. En toch...
Dit verwacht je niet... Ik hoop echt, dat zoals andere ook roepen, je nog heeel lang hier zal bloggen!!!!

Robert.

Door Tweakers user Guardian Angel, woensdag 2 juli 2008 00:44

:w

Ik ben benieuwd wat voor foto's we, nu de voorraad verpleging op is, nog kunnen gaan verwachten.

Hangt de poster trouwens al? Ik kan me geen voorstelling maken hoe het ding hangend aan een wand eruit ziet.


Door Tweakers user Diabolical, woensdag 2 juli 2008 08:24

Slik, Yoeri.. dat is echt even een eng bericht.... ik hoop alleen niet dat je nu nog slechter gaat slapen uit angst want je moet ook goed rusten.

Ik ben blij dat de poster je goed is bevallen.

Door Tweakers user Big Womly, woensdag 2 juli 2008 08:59

Mijn eerste reactie in jou blogs... Maar toch elke keer weer een beetje bang afwachten naar de volgende blog, en dan vol blijdschap zien dat er weer eentje staat, en lezen maar! ^_^
Enjoy! En nog wat succeven toegewenst ;)

Door Tweakers user CrashOne, woensdag 2 juli 2008 09:09

Vind je bijzonder moedig, hoe je alles doet en hoe je met de situatie omgaat. Houdt dit voor jou in dat het vanaf nu blijvend slechter gaat? Of kan het een tijdelijke dip zijn?

Hoop dat het je deugt doet dat veel mensen met je meeleven! :)

Door Tweakers user LuckY, woensdag 2 juli 2008 09:17

Veel sterkte toegewenst.

Maar met betrekking tot die saturatie houden ze dat niet in de gaten...
Meestal als je in het ziekenhuis ligt word dat toch s' avonds en s' ochtends gemeten ?

En de zusters mogen best vrolijker kijken , Wat heb je nu weer uitgespookt :+

Door Tweakers user Tjoekbezoer, woensdag 2 juli 2008 12:19

Yoeri, ik lees je blog nu al geruime tijd zonder een reactie te plaatsen. Heb altijd gedacht weinig toe te kunnen voegen aan de verhalen die je schreef, maar ik wil je toch laten weten dat de manier waarop jij met jouw situatie omgaat erg leerzaam en inspirerend is voor mij. Ik heb veel bewondering voor je, en ik hoop volhartig dat je voor de tijd die je nog hebt het maximale eruit kan halen. Ik blijf je blog volgen.

Door Tweakers user mad_max234, woensdag 2 juli 2008 16:20

Ben blij dat je beetje goed heb kunnen slapen vannacht, hoop dat het vannacht ook goed gaat als de zuurstof weer iets is verminderd.

Ook ik lees al tijdje mee, en zal dit ook blijven doen.

Veel sterkte toegewenst aan jou en uiteraard je ouders, ende rest van de familie en vrienden.

Door Tweakers user Sqorpius, woensdag 2 juli 2008 23:36

Mijn eerste reactie op je blog's, echt respect naar je, Elke nieuwe blogpost is toch een klein beetje opluchting maar tegelijk een kleine schrik. Dat je snel weer aan je cherrycoke mag!..

Door Tweakers user Paitor, donderdag 3 juli 2008 10:33

Wat ik me nog afvraag Yoeri, als het niet te persoonlijk wordt hoor maar zoals ik je blog lees is dat meestal geen probleem, heb je jezelf eigenlijk nog bepaalde doelen gesteld? Zijn er nog dingen die je heel graag wilt bereiken voor jezelf? Of is het nu meer carpe diem en zie je wel wat morgen brengt?

Verder nog steeds heel stoer hoe je het ondergaat. Ik heb heel veel respect daarvoor.

Door Tweakers user Mirre, vrijdag 4 juli 2008 03:27

Ha die Yoeri. Je laat me schrikken man maar wat zal je zelf ook geschrokken zijn!

Door Tweakers user Mirreke, vrijdag 4 juli 2008 10:38

Hey Yoeri!

Ook al enige tijd volg ik je blogs en inderdaad ook ik zat me afgelopen week af te vragen wanneer je weer iets van je zou laten horen! En gelukkig was daar de post, maar wel met een enge titel! Wil je ons niet meer zo laten schrikken!

Heel veel succes en sterkte en ik vind het ontzettend knap hoe jij je door de situatie heen slaat en steeds maar weer het positieve probeert in te zien! Ik hoop echt dat je nog vaak mag posten en ook dat je dagen zo pijnloos mogelijk voorbij mogen gaan!

Liefs Mir

Reageren is niet meer mogelijk