Gezellige drukte

Door Yoeri op vrijdag 4 juli 2008 15:03 - Reacties (35)
Categorie: My private life, Views: 19.220

Gisteren was druk, maar gezellig. Er kwam niet alleen flink wat bezoek over de vloer, maar bovendien hadden we afgesproken om 's avonds met onze thuisverpleegster - inmiddels al jaren een goede vriendin aan huis ook - raclette te eten hier op de afdeling. Best een keertje leuk geworden, zo in huiselijke sfeer :). Dat brengt me ook tot een ander onderwerp in deze post: de doelstelling van Palliatieve Zorgen...

---
'Het spijt me, we kunnen je niet meer helpen', krijg je dan te horen. Gevolgd door 'we kunnen je wel nog de keuze bieden of je hier (in Leuven, 150km van huis, red.) wilt blijven of of je liever naar het lokale ziekenhuis gaat zodat je dichter bij huis kunt zijn.

En daar sta je dan met je mond vol tanden. Dan ga je eens een keertje overleggen met de lokale artsen hier en dan vallen de woorden 'Palliatieve Zorgen'. Da's wéér ff schrikken. Twijfels twijfels... moeilijke beslissingen... Die stap naar Palliatieve Zorgen is een flinke knoop om door te hakken, dus dan ga je toch maar eens een keertje rondkijken en lezen wat dit precies moet voorstellen.

Dan lees je her en der over 'huiselijke sfeer', maar dan bedenk je je weer dat je de verpleging opnieuw moet leren kennen. Wat verder lees je dan weer dat er op deze afdeling net tijd is om de patiënten te leren kennen, en dat het zelfs in zekere zin een van de doelstellingen is van de palliatieve afdeling om meer tijd te spenderen aan de patiënt en de omgang ermee.

Wat voor mij uiteindelijk de doorslag gaf, was het simpele feit dat ik las dat mijn hond hier ook een keertje op bezoek kon komen. Ik ben hier nu inmiddels ruim een maand en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Elke dag opnieuw beleef ik nog mooie momenten, die veel moeilijker tot niet realiseerbaar geweest zouden zijn geweest op een traditionele afdeling. Natuurlijk zou ik liever huiswaarts gegaan zijn, maar in de onmogelijkheid van het thuis verblijven, is dit het best mogelijke alternatief, zo is me inmiddels duidelijk geworden.

Naar de Palliatieve Afdeling ben ik niet gekomen om te sterven, ik ben hierheen gekomen om nog maximaal te leven, wetende dat het einde er onafwendbaar zit aan te komen...
---

Volledige collectie Ieper
De volledige fotocollectie sinds de opname op Palliatieve Zorgen in Ieper

Volgende: Een muzikaal moment 07-'08 Een muzikaal moment
Volgende: Ff schrikken - update 07-'08 Ff schrikken - update

Reacties


Door hjs, vrijdag 4 juli 2008 15:11

Hallo Yoeri,

Mooi dat je nog achter je keuze staat.

Is er nu ook een maximale tijd dat je daar mag verblijven?
Rare vraag misschien maar onlangs las ik dat in Nederland een oude vrouw na 3 maanden een Hospice moest verlaten omdat ze maar bleef leven.
(Hospice is denk ik een soortgelijk iets als waar jij nu zit)

Verder zijn de foto's af en toe best schokkend, zo mager als je bent.

Hou je Taai !!
Henk Jan
(vader van 2 meiden met CF)

Door Tweakers user LuckY, vrijdag 4 juli 2008 15:15

"Naar de Palliatieve Afdeling ben ik niet gekomen om te sterven, ik ben hierheen gekomen om nog maximaal te leven, wetende dat het einde er onafwendbaar zit aan te komen..."

Hele mooie woorden ........

Maar toch mis is nog 1 ding in je foto-collectie.

Waar is je tweakers poster :+


En nu ik toch de collectie compleet heb van de Palliatieve zorg ; Waar gaan we nu voor sparen ?


iig heel veel sterkte.

LuckyY

Door Tweakers user _avalanche_, vrijdag 4 juli 2008 15:16

De eerste keer dat ik reageer, vind je blog erg indrukwekkend. Tegelijkertijd verdrietig, maar ook mooi. Ik vind dat van de foto's echt afstraalt dat je maximaal leeft.

Met deze blog laat je ook andere weten wat echt leven eigenlijk inhoud.

Hopelijk kunnen we nog lang van deze blog genieten en vooral leren ;)

Sterkte

Sander

Door Tweakers user Anoniem: 247937, vrijdag 4 juli 2008 15:19

Naar de Palliatieve Afdeling ben ik niet gekomen om te sterven, ik ben hierheen gekomen om nog maximaal te leven, wetende dat het einde er onafwendbaar zit aan te komen...
Mooi gesproken! Lees je blog al een geruime tijd, ontzettend goed en mooi om te lezen hoe jij hierin staat! Heel veel sterkte en ik zal je blog met meer dan alleen interesse blijven lezen!

Door Ruftman, vrijdag 4 juli 2008 15:35

Hallo Yoeri,

Ik vind het bewonderenswaardig hoe je met je situatie omgaat.

Elke keer als ik je blog lees, ben ik zodanig onder de indruk dat ik vergeet waarvoor ik eigenlijk naar Tweakers.net surfde.

Sterkte!

Peter

Door Tweakers user X-DraGoN, vrijdag 4 juli 2008 15:51

Respect hoe je de situatie aanpakt!
Meer kan er daar niet van gezegd worden denk ik, respect!

Door Tweakers user Big Womly, vrijdag 4 juli 2008 16:11

Aan je vriendin te zien zag het er lekker uit (8e foto): tongetje uit het mondje, zwaar gefocust naar het eten aan't zien... Schattig ^_^
Zo'n gezellige sfeer doet je waarschijnlijk even vergeten wat de feiten zijn. Het zijn die momenten dat ik je nog veel toewens ;)
Tot de volgende maar weer!

Door Tweakers user texaslex83, vrijdag 4 juli 2008 16:12

Heel apart om te zien dat je in een ziekenhuis omgeving toch nog lekker met je familie kunt eten. Absoluut een goed besluit van je om voor de Palliatieve Zorgen te kiezen.

Ondanks je situatie ben ik blij om te zien dat je toch het maximale eruit probeert te halen. Respect!

Groetjes,
Alex

Door Tweakers user Anoniem: 21405, vrijdag 4 juli 2008 16:57

Yoeri, ik lees je blog updates regelmatig. Ik wilde je toch veel sterkte wensen en je prijzen voor de manier hoe je met je situatie omgaat.

Groeten
Rob

Door Tweakers user rickertsnaak, vrijdag 4 juli 2008 19:33

Hoi Youri, ik las toevallig een blog van jou een tijdje geleden en sindsdien lees ik regelmatig je blogs. Knap van jou dat je zo positief bent, ondanks je huidige situatie. Ik denk dat jij, wellicht onbewust, veel mensen om je heen (waaronder de lezers van je blogs) veel positieve energie geeft!! Mij in ieder geval wel.

Respect voor je houding in deze situatie en ik wens je veel sterkte toe!

Groet,

Rick

Door Tweakers user JHS, vrijdag 4 juli 2008 20:11

Moest ik toch bijna een traantje wegpinken over je laatste regel ;) :) .

Door Tweakers user Jackybeer, vrijdag 4 juli 2008 21:01

He Yoeri, mooie foto's en natuurlijk veel sterkte, ik bewonder je wilskracht.

Dave

Door Tweakers user Robber, vrijdag 4 juli 2008 22:19

Yoeri,

Dat ziet er gezellig uit!!! Ik ben blij dat er ruimte is om iemand zoals jij ook goed op te vangen, zo vol van het genieten nog!!!

Ik ben blij dat het na de vorige update nu toch een stuk beter gaat!
Groeten Robert.
Ps. Ik je mail adres op zoeken om je eens flink te komen lastig vallen!

Door Abra Hok Pok, vrijdag 4 juli 2008 22:21

Gij profiteurke, 't is duidelijk waarom ge ni meer naar huis wilt :p ! Ma groot gelijk da ge u door al die vrouwen laat soigneren (hoe zou ik zelf zijn, hehe). Kben zo den indruk da ge diene sjeik vanuit het Conrad Hotel aant na-apen zijt :) . Tot binnenkort nog eens, Björn

Door Sam, vrijdag 4 juli 2008 22:59

Naar de Palliatieve Afdeling ben ik niet gekomen om te sterven, ik ben hierheen gekomen om nog maximaal te leven, wetende dat het einde er onafwendbaar zit aan te komen...

Yoeri, ik denk dat je de impact van deze woorden moeilijk kan overschatten. Zowel voor toekomstige bewoners van de PZ als voor het team zijn dit woorden om je aan op te trekken.

En... dit is alweer één van de zinnetjes in jouw weblog die een mens eens anders tegen de dingen doet aankijken.

Waarvoor dank :)

Oed an tges!

Sam

Door Tweakers user _Drake_, vrijdag 4 juli 2008 23:31

Youri, ten eerste heel veel respect hier kunnen mensen tegenwoordig nog een puntje aan zuigen. Je toont een heel sterk karakter, zelfs nu de tijd erg zwaar is.

Ik hoop ook dat je zover de tijd gegund is, je er op jouw manier van kan genieten.

Heel veel sterke, Chris

Door Tweakers user Pietervs, zaterdag 5 juli 2008 01:41

Sommige beslissingen zijn misschien zwaar, maar als je dan achteraf ziet dat je de juiste hebt genomen zal je daar misschien toch wat kracht uit kunnen putten. Natuurlijk was je liever naar huis gegaan en iedereen gunt je dat ook van harte. Maar als ik zo je blog lees is de keuze voor PZ wel de juist geweest.

Heel veel sterkte Yoeri, ik blijf je volgen (net als vele, vele anderen)!

Door Tweakers user rodie83, zaterdag 5 juli 2008 02:35

Naar de Palliatieve Afdeling ben ik niet gekomen om te sterven, ik ben hierheen gekomen om nog maximaal te leven, wetende dat het einde er onafwendbaar zit aan te komen...
Dat geldt voor iedereen, helaas voor jou eerder dan voor anderen. Onafwendbaar is het einde voor iedereen, uiteindelijk.

Door Tweakers user Anoniem: 50893, zaterdag 5 juli 2008 02:56

"Tijd staat niet voor kwaliteit van het leven, wel de intensiteit van het moment".

Door Kobe, zaterdag 5 juli 2008 12:06

.. Kwatongen beweren dat de film "In Bed With Yoeri!" niet zal worden gepubliceerd, wegens censuurmaatregelen...

:p

Door Tweakers user StGermain, zaterdag 5 juli 2008 21:32

Shit man, dit is de eerste keer dat ik je blog lees en het was even schrikken. Die innerlijke kracht van jou is een voorbeeld voor ons allemaal!

Door pancho, zondag 6 juli 2008 05:50

r-e-s-p-e-c-t !!

Door Tweakers user Shaggy|IA, zondag 6 juli 2008 16:48

Sterkte, je bent een sterke vent met enorm goede mensen om je heen.

Door btownmadness, zondag 6 juli 2008 18:41

Ik had nooit verwacht een blog te volgen van iemand, laat staan dat ik er in mee zou leven. In verdriet en geluk dus leuk om te lezen dat je een goede keuze heb gemaakt. Elke keer als ik lees over jou en je kleine overwinningen en hoe je daar van geniet wijs je mij er op dat ik niet alles voor lief moet nemen, best wat relaxter, wat meer positief mag zijn. Ondanks de ervaring vergeet ik dit wel eens. Youri, je blijf me bij de les houden.

Blijf voor het maximale gaan!

Door Tweakers user 90732, maandag 7 juli 2008 08:07

Hee Yoeri,

Als ik iedere keer je blog lees, besef ik dat het leven niet vanzelf sprekend is.
We moeten genieten elke dag weer.

Ik heb er diep respect voor zoals je iedereen een blik in je prive leven gunt.
Ik wens je en je family heel erg veel sterkte toe.

Een kennis (meid van 14) van me heeft ook Cystic Fibrosis en is heel erg herkenbaar, met wat je schrijft. Elke avond moet ze stomen elke dag weer.

Progie

Door Tweakers user Boss, maandag 7 juli 2008 10:03

Mooi weer om te lezen hoe je nog vol met leven bezig bent.

Veel sterkte toegewenst!

Door Tweakers user Anoniem: 137471, maandag 7 juli 2008 11:19

Kijk mooie serie foto's en zoals eerder genoemd mis ik idd een tweaker poster / vlag :) Hopelijk heeft het eten een beetje gesmaakt en heb je je hond niet al te veel brood onder de tafel toegestopt.

Grt,
Torsten

Door Tweakers user Yoeri, maandag 7 juli 2008 12:35

De Tweakers-poster met de gebruikersiconen staat er toch echt bij hoor in de fotoreportage :)

Elfde en twaalfde rij, laatste en eerste foto

Door dennis, maandag 7 juli 2008 13:32

De dood is wat het leven de moeite waard maakt... maar als ie dan echt zo dicht voor de deur staat dan is het bewonderenswaardig om er zo mee om te gaan als jij dat doet. Ik gun je echt nog het maximale plezier en hoop er stiekem op dat er een wonder gebeurd. Ik volg je blog al een hele tijd en ben best wel begaan met je lot. Elke dag check ik deze blog en lees de pagina's vol met reacties, reacties waar ik het alleen meer eens mee kan zijn.. Ik vind het oneerlijk dat dit gebeurd, maar dit zijn kennelijk de de dingen die gebeuren in het leven.

Door Tweakers user Anoniem: 137471, maandag 7 juli 2008 14:43

Hehe nou weet ik waarom vrouwen zeggen dat mannen wel kunnen zoeken maar niet kunnen vinden ;) Helemaal overheen gekeken.

Door Tweakers user _ferry_, maandag 7 juli 2008 15:11

Leuke post met al die foto's :)

Door Tweakers user JaFFoG, maandag 7 juli 2008 16:04

Hoi Youri,

Een aantal maanden geleden kwam ik bij toeval op je blog terecht en sindsdien lees ik 'm regelmatig. Erg mooi om te lezen hoe je met deze situatie omgaat. Ik denk net als velen dat hier een hoop mensen van kunnen leren. Respect.

Door @r!k, maandag 7 juli 2008 18:43

Hoi youri,

Zoals zovelen lees ik ook al een tijdje met je blog mee en ben zeer onder de indruk van je openheid en moed.

Niets anders dan zeer diep respect naar jou.

Door nele, maandag 14 juli 2008 20:55

Lieve mensen,
Zaterdagnamiddag per toeval op de blog van yoeri terecht gekomen. Bij het lezen krijg ik echt kippevel. Raar en eigenlijk wel heel oneerlijk dat yoeri er niet meer is. Ook al kende ik yoeri niet persoonlijk, zijn verhaal treft me enorm. Hoe hij met de situatie omging. Een voorbeeld van moed en positiviteit. Ik hoop echt dat jullie:, pa, ma, vriendin en familie de moed en doorzetting hebben om verder te gaan. Dat het een troost mag zijn dat yoeri voor velen een vriend was en blijft. Bij het bekijken van de foto's kan je alleen maar diep respect hebben voor jullie jongen, vriend, familielid.

Door Belmans Arlette, donderdag 17 juli 2008 21:19

Spytig dat Yoery er niet meer is. Mijn broer Rudiger 48 jaar oud ligt ook op de palliatieve en we hebben het er heel moeilijk mee. Gisteren hebben ze in zijn rug nog iets gestoken voor nog een pijnpomp. 5 keer hebben ze opnieuw moeten steken zoveel pijn heeft hij er aan over gehouden. Morgen gaan ze nog een gaatje maken via zijn buik voor de urine af te laten. Laat hem asjeblieft waardig sterven in plaats van nog van alles op hem uit te proberen. Voor mij liever een spuitje, dan hem zo te zien liggen. Palliatief betekent voor mij, sterven in kleine stukjes. Nooit heeft hij drugs genomen en nu spuiten ze hem vol met morphine met nog iets erbij zodat ook zijn hart zal stilvallen. stillaan wordt hij zo vergiftigd. Ik ben enorm verdrietig omdat wij zo machteloos zijn en ze toch maar doen met hem wat ze willen.

Reageren is niet meer mogelijk